Sport

Ungaria vs. forţele nordice în EHF Champions League! Se anunţă un weekend de vis la Budapesta

Gyor şi Ferencvaros vor juca pe teren propriu în Final Four-ul din Liga Campionilor! La Budapesta vin şi cele mai puternice formaţii din nord: Vipers şi Esbjerg.
01.06.2023 | 21:10
Ungaria vs fortele nordice in EHF Champions League Se anunta un weekend de vis la Budapesta
Secvenţă din meciul Vipers - Gyor, din 2022
ADVERTISEMENT

EHF Champions League se apropie de final şi se anunţă un weekend plin de spectacol la Budapesta. În premieră, două formaţii din Ungaria s-au calificat între ultimele patru şi vor avea avantajul terenului propriu, în MVM Dome.

Ungaria vs. forţele nordice în EHF Champions League!

Gyor este considerată principala favorită la câştigarea trofeului. Ambros Martin este la ultimul sezon pe banca echipei maghiare, dar va avea o misiune dificilă în drumul spre trofeul suprem, pe care nu l-a mai câştigat dinainte de pandemie.

ADVERTISEMENT

Vipers, campioana ultimelor două ediţii în Liga Campionilor este adversara lui Gyor în prima semifinală. După ce a eliminat Rapid în sferturi, nordicele vor să câştige al treilea trofeu consecutiv. Anul trecut Vipers a învins Gyor în ultimul act cu 33-31.

Ferencvaros a reuşit surpriza în sferturile de finală

Ferencvaros a reuşit calificarea în Final Four după o dublă dramatică împotriva lui Metz. Franţuzoaicele au luat un avantaj important în tur: 32-26 pe terenul maghiarelor, dar Ferencvaros a avut o revenire fenomenală la Metz, unde a câştigat cu 33-26.

ADVERTISEMENT

Esbjerg este la a doua participare la rând în Final Four şi ambele au venit după ce au eliminat CSM Bucureşti. “Tigroaicele” nu au avut nicio şansă împotriva danezelor, care au condus constant de-a lungul celor două manşe.

Campioana en-titre, Vipers, a fost prima echipă ajunsă la Budapesta pentru Final Four, în cursul zilei de miercuri. Ebjerg, Gyor şi Ferencvaros s-au cazat în capitala Ungariei în cursul zilei de joi.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor din Final Four: 

Sâmbătă:

  • Gyor – Vipers (ora 16:15) 1,75 8,60 2,80
  • Ferencvaros – Esbjerg (ora 19:00) 4,40 12,00 1,35

Duminică:

  • Meciul pentru locul 3 (ora 16:15)
  • Finala mare (ora 19:00)

Nora Mork poate câştiga al şaselea trofeu consecutiv în Champions League!

Nora Mork este aproape de o performanţă incredibilă. Interul dreapta de la Esbjerg poate câştiga pentru a şasea oară consecutiv! Liga Campionilor. A reuşit să o facă în 2017, 2018 şi 2019 cu Gyor şi în 2021 şi 2022 cu Vipers.

Sezonul 2020 a fost anulat din cauza pandemiei. Norvegianca a semnat cu Esbjerg vara trecută şi are şansa să câştige trofeul şi cu danezele. Fostele formaţii ale lui Mork: Vipers şi Gyor, sunt şi ele calificate.

ADVERTISEMENT

Se anunţă show total la Budapesta în acest weekend. Rămâne de văzut dacă cele două formaţii din Ungaria vor putea face faţă tăvălugului nordic, Vipers şi Esbjerg fiind în acest moment cele mai puternice formaţii din nordul Continentului.

  • 5 titluri consecutive a câştigat Nora Mork în Champions League
  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat competiţia

  • Cotă WINNER pentru Final Four: 1,42 este cota pentru „2 solist” la meciul Ferencvaros – Esbjerg

ADVERTISEMENT