News

Un mal de pământ s-a prăbușit peste doi muncitori. Doar unul a putut fi salvat

Un bărbat a murit în Constanța, după ce a fost prins sub un mal de pământ prăbușit. Colegul său nu a fost atât de norocos și a fost declarat mort de salvatorii veniți de urgență.
29.07.2022 | 22:25
Un mal de pamant sa prabusit peste doi muncitori Doar unul a putut fi salvat
Oameni îngropați în pământ în Constanța, după un accident de muncă. Foto: Radioconstanta
ADVERTISEMENT

Pompierii din Constanța au intervenit de urgență vineri seară pentru a salva doi muncitori prinși sub pământ, în localitatea Castelu.

Un muncitor a murit după ce s-a prăbușit peste el un mal de pământ

La fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță de terapie intensivă mobilă.

ADVERTISEMENT

Echipajul SMURD nu a mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori, care a fost acoperit în totalitate de pământ și a decedat. Al doilea bărbat a avut mai mult noroc și a fost scos în viață de sub pământ.

”Din păcate, una dintre victime a fost declarată decedată de către medicul de pe ambulanţa SMURD C. Încă se lucrează pentru extragerea celei de-a doua victime. Starea ei este aceeaşi, conştientă, cooperantă, are administrat oxigen”, a transmis ISU Constanţa.

ADVERTISEMENT

Conform radioconstanta.ro accidentul s-a produs în timp ce muncitorii lucrau la o rețea de canalizare. Autoritățile vor încerca să determine dacă oamenii au respectat toate condițiile de siguranță a muncii atunci când munceau.

Astfel de accidente de muncă se produc în România tocmai pentru că angajatorii nu asigură condițiile minime de siguranță pentru angajații din domeniul construcțiilor sau pe șantiere.

ADVERTISEMENT

În 2021, doi bărbați au murit și alți patru au fost răniți în București, în urma unui accident similar. Oamenii au fost îngropați sub pământ, pe un șantier din fosta zonă inundabilă a Dâmboviței.

În acele condiții extraordinar de periculoase, oamenii ar trebui să ia măsuri suplimentare de precauție și întărire, cu paleți de lemn. Legea prevede clar ce ar trebui să facă acești muncitori, precum și angajatorul lor.

ADVERTISEMENT

Mădă Zăvoianu, fiica unuia dintre muncitorii decedați, a avut în acel moment un mesaj dur la adresa autorităților, în frunte cu primarul Robert Negoiță.

”Să vă fie rușine pentru cum încercați să mințiți oamenii! Sunt fata unuia dintre cei doi care au murit. Tatăl meu a murit precum un câine și voi ce ați făcut? Cum ați făcut asigurarea acelui canal? Cum? Toți sunteți în stare sa spuneți orice acum, dar sunteți capabili sa răspundeți pentru viața omului pe care l-ați trimis pe lumea cealaltă? Chiar dacă era un simplu muncitor în ochii voștri, el avea o familie ce-l iubea și niște nepoți ce-l adorau iar lucrurile nu vor rămâne la nivelul ăsta. Tatăl meu nu avea ce să caute acolo indiferent că a fost solicitat de către superior. Cine ni-l mai poate aduce înapoi? Semnalez aceste lucruri vorbind în cunoștință de cauză și încercând să fac un pic de lumină în acest caz care se va vrea a fi uitat în câteva zile poate chiar mai repede”, scria femeia în acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags: