News

Un manelist beat a încercat să mituiască polițiștii rutieri. Fusese oprit pentru depășire pe linie continuă

Un manelist beat a fost oprit de polițiștii rutieri după o depășire pe linie continuă, iar șoferul a încercat apoi să-i mituiască
10.09.2023 | 18:31
Un manelist beat a incercat sa mituiasca politistii rutieri Fusese oprit pentru depasire pe linie continua
Tentativa de mituire, surprinsă de body-camul polițistului/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Polițiștii rutieri din Sibiu au oprit tras de dreapta mașina condusă de un tânăr de 28 de ani, întrucât fusese depistat atunci când depășise pe linia continuă, cu viteza de 112 km/h. Se pare șoferul este un manelist cunoscut în zonă sub numele de Puișor de la Mediaș, scrie observatornews.ro.

După ce l-au oprit pentru depășire ilegală și viteză excesivă, polițiștii rutieri au constatat că acesta era și beat, întrucât rezultatul alcooltestului a fost pozitiv. Pus în fața perspectivei unui dosar penal, șoferul a scos 200 de euro cu care a încercat să-i mituiască pe polițiști.

ADVERTISEMENT

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant, duminică, o persoană în vârstă de 28 ani, care a dat 200 de euro unui echipaj de poliție, cu scopul de a-i determina pe agenți să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier.

Autoturismul a fost oprit în trafic după ce a făcut o depășire pe linie continuă, având viteza de 112 km/h în localitate, iar după testarea șoferului cu aparatul etilotest polițiștii au constatat că era beat, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se spune într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

ADVERTISEMENT

Proba pentru tentativa de mituire a fost oferită de camera de corp pe care o purta unul dintre polițiștii care l-au oprit. În plus, cei doi agenți de poliție au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, iar angajații poliției judiciare l-au prins în flagrant pe șofer.

Astfel că șoferul a rămas fără permis, i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar ca bonus s-a ales și cu o urmărire penală pentru tentativă de dare de mită. După ce a fost prins în flagrant, a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații neoficiale, șoferul ar fi un manelist cunoscut în zona Sibiului, Traian Bircea, care activează sub numele de „artist” Puişor de la Mediaş, autor al unor piese precum „Banii ăștia mă aleargă”, „Trage omul, dă din coate” sau „Hai, iubire, dă-te mare cu bărbatul tău”.

Puișor de la Mediaș o ia pe urmele mai ilustrului său confrate manelist, Culiță Sterp, care, în noiembrie 2022, a provocat un accident rutier fiind stare de ebrietate, după care a fugit de la locul accidentului. La testarea cu etilotestul, s-a constat că acesta avea o alcoolemie de 0,41mg/l în aerul expirat

ADVERTISEMENT

Tentativele de mituire ale polițiștilor rămân destul de frecvente întrucât, doar în ultima săptămână au existat cinci situații în care polițiștii din Inspectoratul General al Poliției Române au sesizat la Direcția Generală Anticorupție că li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.

ADVERTISEMENT