News

Un medic propune referendum în România pe tema restricțiilor anti Covid. ”Sănătate cu forţa nu se poate”

23.03.2021 | 11:24
Un medic propune referendum in Romania pe tema restrictiilor anti Covid Sanatate cu forta nu se poate
ADVERTISEMENT

Un medic vine cu propunerea inedită a unui referendum prin care populația să decidă dacă dorește înăsprirea restricțiilor anti-coronavirus sau ridicarea acestora, dar cu anumite condiții clare. ”Cu adeverinţa săptămânală de testare avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema etc”, se arată într-un din propunerile doctorului Sorin Bivolaru.

”Suntem oameni si e ceva normal să ne fie frica. Pandemia de COVID19 a dus frica noastră la cote alarmante, activând în noi instinctul de supraviețuire, iar asta e periculos într-o societate care se dorește democratică”, a scris pe Facebook medicul din Galați care sugerează referendumul.

ADVERTISEMENT

Pneumologul Sorin Bivolaru vine cu o propunere controversată: organizarea unui referendum pe tema pandemiei. Acesta s-a arătat, în mai multe rânduri, nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului.

Ce spune medicul care propune referendum în România pentru măsurile anti-Covid

„Până acum, guvernele democratice s-au dovedit incapabile să găsească soluţii eficiente în gestionarea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Specialiştii în domeniul sanitar n-au reuşit să se pună de acord privitor la măsurile corecte, iar cetăţenii nu au reuşit să înţeleagă că regulile le respectă în primul rând pentru sănătatea lor şi a celor dragi, nu pentru guvern”, se arată în mesajul medicului Sorin Bivolaru.

Acesta își motivează propunera unui referendum prin faptul că frica a ajuns la cote alarmante, iar restricțiile de până acum nu dau roade.

ADVERTISEMENT

Restricții dure sau ridicarea tuturor restricțiilor…dar cu adeverință de testare?

Cum ar fi dacă Romania ar fi prima ţară din lume care ar tranşa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS COV2 prin referendum? Cum a fi dacă decizia ar fi a poporului, şi nu a factorilor decideţi?

1. Închidem ţara 1- 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3- 5 ani să plătim din greu cu toţii această decizie.

ADVERTISEMENT

2. Ridicăm toate restricţiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu şi ne testăm săptămânal, iar cu adeverinţa săptămânală de testare avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema etc

3. Continuăm că şi până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin şanţ.

Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu nişte consecinţe pe termen scurt, mediu şi lung, dar democratic vorbind, cum ne aşternem prin vot aşa dormim.

Aşa cum s-au putut alegeri la 10.000 de cazuri pe zi, se poate şi referendum la 6.000 de cazuri pe zi. (…) Dragoste cu forţa nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forţa nu se poate”, spune medicul Sorin Bivolaru.

ADVERTISEMENT