News

Un medic român de la Paris descrie drama pacienților cu COVID-19: ”Mor singuri, iar noi suntem cei care le ținem mâna”

11.04.2020 | 22:22
Un medic roman de la Paris descrie drama pacientilor cu COVID19 Mor singuri iar noi suntem cei care le tinem mana
ADVERTISEMENT

Un medic român de la Paris descrie drama pacienților cu COVID-19 din spitale și spune că aceștia se sting din viață fără a avea aproape rudele. Aproape de ei în ultimele clipe sunt doar cadrele medicale.

Un medic român de la Paris descrie drama pacienților cu COVID-19: ”Mor singuri, iar noi suntem cei care le ținem mâna”

Poveștile triste din ultimele zile legate de dramele pacienților infectați cu coronavirus par a nu se mai opri. Nu doar în România întâlnim cazuri triste, ci și peste hotare, în țări cu un sistem medical mult mai dotat și mai dezolvat.

ADVERTISEMENT

Mulți medici români lucrează în această perioadă peste hotare, acolo unde țelul sistemelor medicale este victoria în lupta cu pandemia de COVID-19.

Un doctor român care lucrează în capitala Franței, Paris, a făcut dezvăluiri cu adevărat cutremurătoare în legătură cu pacienții care sunt răpuși de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că, din motive epidemiologice bine stabilit în aceste zile în unitățile medicale din întreaga lume, rudele pacienților aflați în stare critică sunt lăsate să fie alături de bolnavi în ultimele clipe de viață.

”Bolnavii nu pot să fie văzuți de către rudele lor, mor singuri, iar noi suntem cei care le ţinem mâna.

ADVERTISEMENT

Văzând ce se întâmplă şi în alte ţări, având semnale din Italia că pentru medici şi pentru familii ce era cel mai tulburător era tocmai lipsa asta de comunicare.

Este și imposibilitatea să vii să-ţi vizitezi apropiatul, toate lucrurile astea ne-au pus pe gânduri şi ne-au făcut să găsim soluţii la o situaţie nemaiîntâlnită până acum”, a spus Alexandru Cupaciu, medic român de la Paris, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Gest impresionat al medicului român

Văzând această situație cu adevărat dureroasă pentru pacienți, dar și pentru familiile acestora, medicul Alexandru Cupaciu a decis să permită rudelor să se echipeze şi să fie alături de cei dragi aflați în ultimele clipe de viaţă.

”Apropiați pot să fie mulți, nu-i lăsam pe toți, pe de o parte din pricina riscului de contagiune şi, doi la mână, nici nu avem atâtea halate şi echipamente de protecţie încât să intre toţi apropiaţii, de multe ori sunt situaţii dificile în care să spun unei familii cu zece copii, alegeţi doi dintre voi care să vină să-şi ia rămas bun de la părinte”, a mai povestit medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT