News

Un microbiolog român acuză marile companii farmaceutice că ar putea vindeca Covid-19 cu aspirină, însă e o variantă prea „ieftină”

08.05.2020 | 19:56
Un microbiolog roman acuza marile companii farmaceutice ca ar putea vindeca Covid19 cu aspirina insa e o varianta prea ieftina
ADVERTISEMENT

Microbiologul român Vania Atudorei e sigur că aspirina poate trata cu succes coronavirusul. Mai mult, Atudorei susține că și pastilele pentru „dureri de gât” ar fi eficiente împotriva coronavirusului din Wuhan.

Aspirina și medicamentele pentru durere de gât ar putea vindeca Covid-19

Profesorul și microbiologul din Botoșani recomandă folosirea aspirinei și a pastilelor pentru dureri de gât în tratarea Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Am găsit referințe că pastile împotriva durerilor de gât, care conțin combinația dfe alcool diclorobenzilic și amil metacresol sunt eficiente împotriva coronavirusurilor, pentru a le reduce drastic chiar și după 2 minute de contact. Aceste produse pot fi găsite în farmacii sub numele comerciale de Cepacol, Strepsil, sau Pastile antibacteriene pentru dureri de gât, și nu sunt scumpe”, a explicat Atudorei pentru stiri.botosani.ro

Mai mult, microbiologul e sigur 100% că aspirina îi poate veni de hac noului coronavirus care produce Covid-19. Asta, în condițiile în care specialiștii din întreaga lume se plâng că nu găsesc un medicament eficient împotriva bolii.

ADVERTISEMENT

Mi-am pus întrebarea care sunt simptomele clasice ale virozei provocate de COVID-19 și dacă există un medicament singur capabil să acționeze împotriva acestor simptome. Spre marea mea surprindere răspunsul pe care l-am găsit este: DA. Deci simptome importante: febra, dureri, inflamații și coagularea sângelui.

Ei bine: ASPIRINA combate și febra, și durerile, și inflamația și este și anticoagulantă. Dacă mă întrebați de ce nu se prescrie Aspirina, nu am să vă răspund și am să va las ca să găsiți singuri răspunsul. În discuțiile mele actuale cu specialiști din Franța, România, Elveția, Anglia și Germania mi s-a spus ca Aspirina are contraindicații de exemplu la bolnavii de astm”, a punctat microbiologul.

ADVERTISEMENT

Microbiologul crede că aspirina nu este folosită pentru că ar fi prea ieftină

Microbiologul știe de ce nimeni nu își asumă folosirea aspirinei la nivel global. Expertul român crede că lupta între companiile farmaceutice pentru descoperirea unui medicament pe care să-l vindă pe bani grei, cum este cazul Remdesivir, nu permite folosirea unor medicamente banale, care ar putea rezolva problema în scurt timp.

„Răspunsul e simplu: dacă vreți să aflați totul despre un medicament trebuie să căutați pe Internet monografia medicamentului, completă, care conține zeci de pagini și care este redactată de compania mamă. Pentru Aspirina, este compania germana Bayer. Deci da, e contraindicată DAR numai pentru bolnavii de astm provocat de către compuși chimici care conțin săruri ale acidului salicilic, salicilați, așa cum este cazul aspirinei a cărui nume chimic este acid acetil- salicilic. Deci dacă persoana este alergica la acești compuși. Mi s-a mai spus că Asprina poate să dea dureri de stomac și iritații gastrice. Da, e normal este acidă.

ADVERTISEMENT

Numai că astăzi exista comprimate de Aspirina înrobate (sau filmate) acoperite cu un strat protector, care face ca ea să nu se mai dizolve în stomac ci traversează stomacul și se dizolva în intestin, unde nu mai provoacă dureri. Fabricarea Aspirinei o poate face și un elev. E nevoie doar de 2 materii prime ieftine, oțet (acid acetic) și acid salicilic. Numai ca Aspirina costa prea ieftin iar Big Pharma și farmaciile nu fac mare profit cu ea. Iată și calculul: 1 gram de Redemsivir pur costa 3750 $, iar 1 gram de aspirina pura costa 1cent adica 0.01 $”, a punctat profesorul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: