News

Un ministru liberal renunță la funcția din Guvern pentru un post în administrația locală. Decizie confirmată de PNL

Adrian Veștea, actualmente ministru al Dezvoltării, va candida din nou pentru funcția de președinte al CJ Brașov astel că, din luna iunie, ar putea ieși din guvern.
23.03.2024 | 11:21
Un ministru liberal renunta la functia din Guvern pentru un post in administratia locala Decizie confirmata de PNL
Ministrul Dezvoltării Adrian Veștea/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mandatul de ministru al Dezvoltării al lui Adrian Veștea s-ar putea încheia după mai puțin de un an, în cazul în care acesta va fi reales ca președinte al CJ Brașov la alegerile locale din 9 iunie. Anunțul a fost făcut chiar de Veștea, printr-o postare pe Facebook.

Candidez pentru președinția Consiliului Judetean Brasov sub sigla Partidului Național Liberal (PNL), așa cum o fac de peste 20 de ani! Partidul Naţional Liberal a fost un pilon de încredere și progres în arhitectura politico-socială a României moderne”, a scris ministrul Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că vrea să-și continue cariera în administrația locală din județul Brașov invocând succesele deja avute, mai ales în ce privește realizarea conexiunilor de transport ale județului cu restul țării, care au scos această regiune dintr-o relativă izolare.

În ultimii zece ani, am fost martori la evoluția societății brașovene, care a demonstrat că performanța poate fi atinsă prin voință, dedicare și o viziune clară. Rădăcinile noastre culturale și istorice, împreună cu deschiderea către inovație și tehnologie, au pus bazele unei comunități dinamice, capabilă să se adapteze cu succes la provocările secolului XXI.

ADVERTISEMENT

Viziunea mea pentru viitorul județului Brașov este una ambițioasă: să ne poziționăm printre cele mai dezvoltate și prospere regiuni din Europa. Acest obiectiv poate fi atins prin consolidarea infrastructurii critice, sprijinirea inovației și a antreprenoriatului, îmbunătățirea accesului la educație și servicii de sănătate de calitate, și, nu în ultimul rând, prin promovarea unui mediu sustenabil, care să respecte resursele naturale și patrimoniul cultural unic al județului nostru”, a mai afirmat Adrian Veștea.

Adrian Veștea (50 de ani) este membru al PNL din 1994, iar în 2004 a fost ales primar al orașului Râșnov. Ulterior, a fost reconfirmat în această funcție prin alegerile locale din 2008 și 2012. Succesele sale electorale i-au determinat pe liberalii brașoveni să-l susțină pentru funcția de președinte al CJ Brașov la alegerile din 2016.

ADVERTISEMENT

În urma obținerii mandatului, Veștea a fost reconfirmat în funcție la alegerile din 2020. În interiorul PNL, Veștea a fost un apropiat al fostului președinte Ludovic Orban care l-a propus pentru o funcție de prim-vicepreședinte al partidului la la Congresul din septembrie 2021. Înfrântă la congres, tabăra Orban a a creat un nou partid, Forța Dreptei, însă Veștea a rămas în PNL, o demisie putând duce la demiterea sa din fruntea CJ Brașov.

Ulterior, Adrian Veștea s-a reconciliat cu actuala conducere a partidului, liberalul fiind chiar numit ministru al Dezvoltării, funcție pe care a preluat-o pe 15 iunie 2023. El l-a înlocuit pe Cseke Attila, demis după ce PSD și PNL au decis să scoată UDMR din guvern.

ADVERTISEMENT

Adrian Veștea nu și-a ascuns însă intenția de a reveni în județul de origine, el invocând, în luna iulie a anului trecut, chiar posibilitatea de a candida la funcția de primar al Brașovului, deținută actualmente de către Allen Coliban (USR).

ADVERTISEMENT