News

Un motociclist a fost oprit cu focuri de armă de polițiști. Bărbatul a refuzat să oprească

Un motociclist teribilist a fost urmărit pe drumurile din Gorj de mai mulți polițiști, care au fost nevoiți să folosească arma din dotare pentru a-l opri.
13.10.2023 | 10:17
Un motociclist a fost oprit cu focuri de arma de politisti Barbatul a refuzat sa opreasca
Un motociclist a fost oprit cu focuri de armă de polițiști. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Motociclistul de 19 ani a fost oprit cu focuri de armă pentru că a refuzat să oprească la semnalele agenților, astfel că s-a pornit în urmărirea sa. Oamenii legii au reușit să-l sperie pe tânăr după ce au tras focuri de armă pe plan vertical, de avertisment. În acel moment, motociclistul a sărit din mers de pe motocicletă și a încercat să fugă.

Un motociclist a fost oprit cu focuri de armă de polițiști

În cele din urmă bărbatul a fost prins de localnici și predat polițiștilor. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei pentru depășire neregulamentară, dar și pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier, trecerea pe culoarea roșie a semaforului și conducere agresivă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, motociclistul a rămas doi ani fără permis, conform Antena 3.La data de 12 octombrie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce executa activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Calea București, din municipiul Târgu Jiu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire al unei motociclete, însă conducătorul acesteia și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia până în localitatea Bengești-Ciocadia, unde unul dintre agenți a executat un foc de avertisment în plan vertical, însă conducătorul motocicletei nu a oprit. Au fost instituite mai multe filtre de poliție pentru depistarea acestuia, fiind identificat de polițiști în comuna Scoarța.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au stabilit că un tânăr de 19 ani, din orașul Rovinari a condus motocicleta“, precizează reprezentanții IPJ Gorj într-un comunicat de presă. În urmă cu o lună, un șofer era urmărit ca în filme pe DN1, între Ploiești și București, după ce furase un autoturism din parcarea unui cunoscut mall din Ploiești.

Potrivit News.ro, bărbatul a fost scos din autoturism doar după ce polițiștii au tras focuri de armă în pneuri și au spart geamul, rănindu-l ușor pe șofer. ”La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare.

ADVERTISEMENT

Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie.

În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, transmiteau atunci autoritățile. Șoferul a fost ulterior testat cu aparatul etilotest și drugtest, iar testele au ieșit negative.

ADVERTISEMENT