News

Un nou apel al medicilor către femeile însărcinate: ”Vaccinul anti-Covid e sigur pentru gravidă şi făt. Nu afectează fertilitatea”

Tot mai multe femei însărcinate se tem în continuare să-și administreze vaccinul anti-Covid. Astfel, medicii au venit cu noi asigurări că serul nu le va afecta în niciun fel.
21.10.2021 | 15:56
Un nou apel al medicilor catre femeile insarcinate Vaccinul antiCovid e sigur pentru gravida si fat Nu afecteaza fertilitatea
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Societății de Obstetrică şi Ginecologie fac un noul apel către toate femeile însărcinate să se vaccineze împotriva coronavirusului și să nu mai amâne acest lucru.

Medicii demontează zvonurile potrivit cărora fertilitatea unei femei este afectată dacă se injectează cu ser anti-Covid și dau asigurări că inclusiv fătul unei gravide nu are nimic de suferit.

ADVERTISEMENT

Societatea de Obstetrică și Ginecologie: ”Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate”

Vaccinarea anti-Covid scade riscul de deces de 11 ori al viitoarelor mame, contaminate cu SARS-COV2, mai detaliază medicii.

”Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul. Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

ADVERTISEMENT

-Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă,
moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.
-Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul Sars-Cov-2 de peste 5 ori
-Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori
-Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate Sars-Cov-2 de 11 ori”, a comunicat, joi, Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România.

Medicii au mai precizat că o femeie însărcinată dezvoltă anticorpi în timpul vaccinării, care sunt apoi transmiși către făt. Astfel, acesta, dar și mama lui, vor putea avea organismul ferit de îmbolnăvirea într-o formă gravă cu virusul SARS-COv 2.

ADVERTISEMENT

”Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.

Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau a masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID în schimb poate afecta grav fertilitatea”, a mai transmis societatea.

ADVERTISEMENT

Medicii Societății de Obstetrică şi Ginecologie avertizează și că amânarea vaccinării împotriva SARS-COV2 până după naștere ar putea fi prea târzie. În acest fel, viitoarele mame riscă viața atât a lor,  cât și a copilului pe care-l poartă în pântec.

”Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu.  Nu va riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați.

Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână puteți să va protejați, împreună cu bebelușul”, a mai comunicat Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România.

ADVERTISEMENT