News

Un nou atac în Gaza, soldat cu peste 300 de morți. Israelul a bombardat un spital și o școală

Peste 300 de morți în Fâșia Gaza, după ce Israelul a bombardat un spital. Este unul dintre cele mai catastrofale atacuri.
17.10.2023 | 21:35
Un nou atac in Gaza soldat cu peste 300 de morti Israelul a bombardat un spital si o scoala
Un nou atac în Gaza, soldat cu peste 300 de morți. Colaj Fanatik/ Foto Twitter
ADVERTISEMENT

Un nou atac a avut loc în Gaza, soldat cu peste 300 de morți. Israelienii au bombardat spitalul al-Ahli, aici unde se aflau sute de civili care se adăposteau de atacuri, dar și răniți în alte lovituri lansate de Israel zilele trecute.

Un nou atac în Gaza. Peste 300 de morți

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, marți. Din primele date, se pare că a fost vorba de un atac aerian, în urma căruia ar fi murit cel puțin 300 de oameni, fiind un număr enorm de victime de la începutul războiului din Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

Inițial, guvernul palestinian anunța că ar fi zeci de victime. „O nouă crimă de război comisă de ocupație în bombardarea Spitalului Al-Ahli Arabi din centrul orașului Gaza, care a dus la sosirea a zeci de martiri și răniți la Complexul Medical Al-Shifa din cauza bombardamentelor.

Trebuie menționat că spitalul a găzduit sute de pacienți, răniți și persoane strămutate din casele lor din cauza atacurilor aeriene”, a transmis, marți, Guvernul din Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a constatat că numărul morților se ridică la aproximativ 300. Acesta este unul dintre cele mai catastrofale atacuri din Fâșia Gaza. Potrivit autorităților palestiniene, foarte multe victime se află încă sub dărâmături.

„Ceea ce a avut loc echivalează cu un genocid”

Prin urmare, numărul morților și al răniților ar putea crește covârșitor în orele următoare. De altfel, directorul unui alt spital din Gaza, Al-Wafa, care se află în apropierea Al-Ahli Arabi, a declarat că spitalul încă este cuprins de flăcări.

ADVERTISEMENT

„Masacrul de la Spitalul Arab al-Ahli este fără precedent în istoria noastră. Am fost martori la tragedii în războaiele și zilele trecute. Dar ceea ce a avut loc în această seară echivalează cu un genocid.

Nu putem face față situației acum. Tot ceea ce vedem sunt cadavre, copii și femei uciși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile palestiniene, Mahmoud Basal, potrivit Al Jazeera.

ADVERTISEMENT

Totodată, o școală înființată de ONU în care se aflau refugiați din Fâșia Gaza a fost bombardată, conform sursei citate. În ultimele 11 zile, cel puțin 3.000 de oameni au murit în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

ADVERTISEMENT