News

Un nou cutremur în România, joi dimineață, 7 mai 2020. Ce magnitudine a avut seismul

07.05.2020 | 08:16
Un nou cutremur in Romania joi dimineata 7 mai 2020 Ce magnitudine a avut seismul
Un nou cutremur în România, joi dimineață, 7 mai 2020. Ce magnitudine a avut seismul. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că țara noastră a fost zguduită în această dimineață de un nou cutremur. Seismul cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a făcut simțit în județul Buzău.

Cutremur cu magnitudinea de 3 grade, în Buzău

Potrivit cercetătorilor, seismul cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineață, 7 mai, la ora locală 04:32. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea și s-a făcut simțit în județul Buzău.

ADVERTISEMENT

Mișcarea tectonică a avut loc la o adâncime de 98 de kilometri, seismul nefiind urmat de alte replici. Așadar, vorbim de cu cutremur destul de mic care nu a produs pagube.

7 seisme au avut loc încă de la începutul lunii mai

INCDFP a scris pe site-ul oficial că acest seism a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 72 km est de Braşov, 85 km nord-est de Ploieşti, 108 km sud de Bacău, 120 km vest de Galaţi, 120 km vest de Brăila şi 136 km nord de Bucureşti.

ADVERTISEMENT

A trecut o singură săptămână din luna mai, în acest interval având loc un număr destul de mare de cutremure. Este vorba de 7 seisme care au avut magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,7 grade pe scara Richter.

Motivul pentru care românii nu sunt avertizați prin RO-ALERT legat de cutremure

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat în urmă cu ceva vreme care este motivul pentru care cetățenii români nu sunt avertizați prin sistemul RO-ALERT în legătură cu seismele care se produc pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Fondatorul SMURD a precizat că acest sistem nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci mai degrabă ulterior producerii acestuia, lucru confirmat și de reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

„În primul rând, este foarte greu de prezis. Chiar dacă vine o informare cu 10 secunde înainte, riscul de a induce panică este foarte mare.

ADVERTISEMENT

Din cauza aceasta, nu putem să îl folosim astfel, deși avem planuri în viitor, însă doar după ce identificăm partea de folosire a populației, care nu trebuie să intre în panică și să fugă pe scări sau la lift”, a explicat Arafat, informează digi24.ro.

 

ADVERTISEMENT
Tags: