Sport

CSM București a prelungit contractul cu o jucătoare de mare viitor: ”Sunt recunoscătoare pentru răbdare”. Update

După ce a anunțat achiziționarea căpitanul naționalei Germaniei, Alina Grijseel, CSM București a reușit să prelungească și înțelegerea cu Andreea Ailincăi.
26.03.2024 | 17:53
CSM Bucuresti a prelungit contractul cu o jucatoare de mare viitor Sunt recunoscatoare pentru rabdare Update
Campioana României la handbal feminin, CSM București, a anunțat prelungirea contractului cu pivotul Andreea Ailincăi pentru încă două sezoane. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-03-2024
16:04

Ailincăi, continuă la CSM București

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a anunțat prelungirea contractului cu pivotul Andreea Ailincăi pentru încă două sezoane.

Sportiva în vârstă de 20 de ani continuă alături de ”tigroaice”, unde pe postul de pivot mai există două mari jucătoare, Vilde Ingstad și Crina Pintea.

”Sunt foarte încântată că voi continua să fiu parte din această echipă, sunt recunoscătoare pentru răbdare și pentru tot ce am învățat până acum. Voi continua această călătorie alături de CSM București cu gândul că mai am multe de învățat, atât de la staff cât și de la colegele mele pentru a ajunge la nivelul dorit.

Îmi doresc să fiu sănătoasă și împreună să ne îndeplinim toate obiectivele”, a declarat Andreea Ailincăi, pentru site-ul oficial al ”tigroaicelor”.

Veștile bune se țin lanț pentru fanii celor de la CSM București. După ce formația din capitală a reușit să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, o altă veste bună a fost anunțată azi. Alina Grijseel, căpitanul naționalei Germaniei de handbal, a semnat cu CSM București pe o perioadă de 2 ani de zile, anunțul fiind făcut chiar de formația din București.

Jucătoarea din Germania se va alătura lotului lui Adrian Vasile din vara sezonului viitor. În prezent, sportiva joacă pentru formația din Franța, Metz.

ADVERTISEMENT

CSM București a făcut public anunțul pe site-ul oficial

Liderul campionatului, CSM București, a anunțat-o oficial pe Alina Grijseel pe propiul site: „Alina Grijseels, jucătoarea de 27 de ani care din vară va face parte din lotul CSM București, evoluează la Metz pe postul de centru, dar poate prelua și rolul de inter dreapta.

În sezonul 2021-2022 al EHF Champions League a avut o evoluție foarte bună în tricoul lui Borussia Dortmund, cu un total de 84 de goluri înscrise, deși echipa sa a fost oprită în play-off-ul pentru «sferturi» de Metz.

ADVERTISEMENT

Un sezon mai târziu, Dortmund nu a mai evoluat în Liga Campionilor, dar Grijseels a fost unul dintre motoarele echipei până în Final 4-ul EHF European League. Cei de la Metz nu au uitat jocul Alinei din dubla anului precedent, mai ales pe teren propriu, când a înscris 9 goluri, și au obținut semnătura centrului german din vara anului 2023.

Căpitan al naționalei țării sale, Grijseels a fost una dintre jucătoarele de bază ale Germaniei la Mondialul de la finalul anului trecut, cu care a terminat pe locul 6, marcând de 3 ori și în poarta României. La Metz a avut un plus pe finalul sezonului regulat al EHF Champions League.

ADVERTISEMENT

A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei sale și a înscris goluri importante în ultimele trei etape în porțile echipelor puternice din grupă: 5 cu Esbjerg, 4 cu Ikast, 4 cu FTC. A avut astfel o contribuție majoră la turul de forță care i-a asigurat lui Metz locul întâi în grupă în sezonul regulat al Ligii Campionilor”, a declarat CSM București printr-un  comunicat oficial pe site. 

Cristina Neagu rămâne cu picioarele pe pământ

După ce CSM București s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Cristina Neagu a declarat că se gândește la final 4, doar că mai este mult de jucat, iar liderul clasamentului trebuie să rămână cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

„Ne dorim să ajungem în Final Four, întâlnim o echipă bună (n.r. – Metz) şi ce poate face diferenţa e să fim exacte în atac şi apărare. Cred în şansa noastră, nu facem nuntă din această calificare, mai avem o lună până la sferturi și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.

Acum suntem bine, dacă jucam peste o săptămână sau două clar eram foarte bine, dar nu pot spune cum vom fi peste o lună. Final Four-ul e departe, ne concentrăm pe următorul meci şi suntem all-in pentru meciul cu Metz”, a spus Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT