News

Un oraș din România amendează cu 500 de lei locuitorii care nu poartă măști. Primăria va oferi doar două pentru fiecare familie

05.04.2020 | 11:39
Un oras din Romania amendeaza cu 500 de lei locuitorii care nu poarta masti Primaria va oferi doar doua pentru fiecare familie
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale din Simeria, un oraș din Hunedoara, amendează cu 500 de lei locuitorii prinși că părăsesc domiciliul fără să poarte măști de protecție.

Orașul care îi amendează pe cei prinși fără mască de protecție

Primăria din orașul Simeria a luat decizia de a sancționa pe cei care părăsesc domiciliul fără a purta măști de protecție, pe fondul pandemiei cauzate de noul coronavirus, informează Adevărul.

ADVERTISEMENT

În acest sens, conducerea amendează cu 500 de lei pe fiecare locuitor prins că iese din casă fără să poarte mască de protecție, chiar dacă măștile au dispărut de mult timp de pe piață.

Decizia luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Simeria intră în vigoare de luni, 6 aprilie, și vizează inclusiv satele aparținătoare Simeriei.

ADVERTISEMENT

„Art.4. Începând cu data de 6 aprilie 2020, se interzice deplasarea populaţiei pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas şi gură).

Primăria va distribui câte două măști pentru fiecare familie

Art.5. Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancţionează contravenţional cu amendă de la 100 lei la 500 lei sau cu avertisment. Art.6. Aplicarea sancţiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliţia Română şi Poliţia Locală”, se arată în hotărârea CLSU Simeria.

ADVERTISEMENT

Întrucât măștile de protecție sunt foarte greu de găsit în această perioadă, iar prețul lor a crescut enorm, autorităţile locale au luat decizia de a achiziţiona și de a distribui către populaţie câte două măşti pentru fiecare familie.

Cu toate acestea, cele două măști pentru o familie nu vor fi suficiente pentru a-i proteja pe oameni de noul coronavirus, cu atât mai mult cu cât speciliștii spun că acestea ar trebui aruncate după fiecare utilizare.

ADVERTISEMENT