Life

Un oraș din România, în top 10 cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa pentru 2023. Despre ce localitate e vorba

O localitate din țara noastră, în topul celor care accesibile zone pentru concediu. Clasamentul a fost făcut de o revistă.
01.12.2022 | 11:45
Un oras din Romania in top 10 cele mai ieftine destinatii de vacanta din Europa pentru 2023 Despre ce localitate e vorba
O localitate din țara noastră, în topul celor care accesibile zone pentru concediu. Ce a decis o revistă din Europa. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Un oraș din România se află în top 10 cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa. Despre ce localitate e vorba. Clasamentul a fost realizat de o publicație de călătorii cunoscută în întreaga lume, intitulată Conde Nast Traveler.

O localitate din țara noastră, în topul celor care accesibile zone pentru concediu. Ce a decis o revistă din Europa

Potrivit publicației To Vima, Brașov se află în topul celor mai ieftine și mai accesibile orașe europene de vizitat în anul 2023. Destinațiile turistice au fost alese de pasionații de călătorii care s-au îndrăgostit de Muntele Tâmpa și Piața Sfatului.

ADVERTISEMENT

Cei care au vizitat deja localitatea au rămas impresionați de priveliștea superbă care le-a tăiat răsuflarea, dar și de preparatele culinare specifice zonei. Printre delicatesele locale se numără o prăjitură sub formă de coș de fum.

„O alternativă mai ieftină decât Bucureștiul (care, în comparație cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați.

ADVERTISEMENT

O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru priveliști aeriene ale acoperișurilor de culoare roșie cărămizie, în timp ce operatorul local de turism Walkabout oferă un tur pietonal gratuit în fiecare dimineață la ora 10.30, care pornește de la fântâna din Piața Sfatului.

Luați de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o prăjitură de coș de fum prăjită la proțap și acoperită cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie”, este descrierea publicației.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care orașul Brașov este pe lista oamenilor de pretutindeni sunt și zborurile cu avionul care sunt accesibile în comparație cu alte destinații extrem de populare din Europa, cum ar fi Veneția.

Orașul Brașov, în topul celor mai accesibile din Europa

De asemenea, când vine vorba de cazare și de mâncare localitatea de la munte se încadrează perfect. Totodată, revista de călătorii a mai subliniat că prețurile au înregistrat o scădere destul de mare în cea mai accesibilă destinație de vacanță pentru toamna aceasta.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Conde Nast Traveler anunță că este vorba de Atena, unde prețurile sunt mai mici cu 15% în comparație cu anul 2021.

În topul celor 10 destinații ieftine pentru anul 2023 se mai află: Lisabona (Portugalia), Klagenfurt (Austria), Kaunas (Lituania), Riga (Letonia), Berat (Albania), Sofia (Bulgaria), Izmir (Turcia), Tbilisi (Georgia).

ADVERTISEMENT
Tags: