News

Cât costă un hotdog în Poiana Brașov de 1 Decembrie. Prețurile nu sunt pentru oricine

Bucureștenii se înghesuie la Poiana Brașov de minivacanța de 1 Decembrie, însă prețurile pot fi considerate piperate de unii.
30.11.2022 | 20:29
Cat costa un hotdog in Poiana Brasov de 1 Decembrie Preturile nu sunt pentru oricine
Hot Dog în Poiana Brașov 1 Decembrie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Așa cum litoralul românesc i-a obișnuit pe români, modelul se pare că a fost preluat și de stațiunile montane, care pot să ceară și 25 de lei pentru un langoș.

Cât costă un hotdog sau un langoș în Poiana Brașov de 1 Decembrie

Desigur, zecile de mii de români care se distrează în aceste zile de minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie nu se vor uita la bani atunci când vor să se simtă bine.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în anii trecuți, stațiunile preferate ale românilor rămân Valea Prahovei și Poiana Brașov, iar drumul e la București spre munte e cu adevărat infernal.

Șoferii vorbesc despre cum un traseu care în mod normal se parcurge în 20 minute necesită două ore de mers bară la bară, în special pe sensul de urcare al DN1 în zona localităților Câmpina și Comarnic.

ADVERTISEMENT

Oamenii preferă să meargă la Poiana Brașov, în special cei pasionați de drumeții montane sau de practicarea sporturilor de iarnă, potrivit România TV. Cu toate acestea, cu faima stațiunii vin și prețurile pe măsură, astfel că un sejur de patru nopți la Poiana Brașov costă între 1000 și 5.200 de lei, în funcție de confort.

Meniu Poiana Brașov
Meniu Poiana Brașov de 1 Decembrie. Foto: RTV

Mai mult, turiștii au parte de prețuri considerate piperate de unii, când vine vorba de mâncare. Desigur, nu e nimic exagerat pentru o stațiune de top a României, nici măcar pentru un restaurant oarecare dintr-un oraș important.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unii strâmbă din nas când văd că un langoș poate să coste 25 de lei, iar un hotdog 20 de lei.

Mai mult, transmite sursa citată, ”un meniu care conține un cârnăcior, cartofi, pâine, sosuri și apă sau Pepsi costă 35 de lei. Un burger sau cheeseburger costă 35, respectiv 40 de lei, în timp ce un hotdog XXL cu crenvurști sau cârnați costă 15, respectiv 20 de lei. O porție de cartofi prăjiți medie este 15 lei, iar una mare 20 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea,un langoș cu zahăr, cu smântână, brânză / cașcaval sau cârnăcior ar trebui să se aștepte la prețuri de 12, 17 sau 25 de lei. Clătitele cu dulceață sau ciocolată sunt 15 lei”.

La capitolul băuturi sunt menționate ciocolata caldă la 12 lei, limonada la 10 lei, în timp ce un ceai costă 10 lei, sau un vin fiert 12 lei.

ADVERTISEMENT