News

Un oraș din România revine la restricții. În weekend, magazinele se închid la 18:00, iar circulația este interzisă după 20:00

Restricțiile au revenit într-un oraș din România. Magazinele se închid la 18:00 și circulația este interzisă după ora 20:00, în weekend
08.09.2021 | 09:57
Un oras din Romania revine la restrictii In weekend magazinele se inchid la 1800 iar circulatia este interzisa dupa 2000
ADVERTISEMENT

Orașul Bechet din județul Dolj este primul din țară care impune din nou restricții. Rata de infectare cu Covid- 19 a depășit șapte cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile decis la revenirea restricțiilor de weekend. Magazinele pot rămâne deschise doar până la ora 18:00, iar circulația oamenilor este interzisă după ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Un oraș din România revine la restricții. În weekend, magazinele se închid la 18:00, iar circulația este interzisă după 20:00

7,28 la mia de locuitori este rata de infectare în orașul Bechet. Restaurantele, sălile de fitness și cele pentru jocuri de noroc s-au închis.

Evenimentele private (nunțile și botezurile) sunt interzise, iar oamenii trebuie să poarte masca de protecție și în aer liber, în locurile aglomerate. Mai mult, dacă incidența nu va scădea, elevii nu vor putea reveni în bănci la 13 septembrie și vor începe anul școlar în sistem online.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt împărțiți în două tabere: cei care nu s-au vaccinat și nu poartă nici masca și cei care s-au imunizat și fac tot posibilul să se protejeze.

„Noi suntem bătrâne. Ne e teamă. Ne-am vaccinat, dacă mai vine altă fază iar ne vaccinăm, că nu ne omoară vaccinul ăla. Ne protejăm și pe noi, îi protejăm și pe cei de pe lângă noi, că avem copii, avem nepoți,” a povestit o femeie, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

 „Magazinele se închid la ora 18. De la ora 20 până la ora 5 dimineața sunt restricții de circulație. Mai avem și cazuri când nu înțeleg, nu vor să stea,” a explicat viceprimarul orașului, Gigi Stamin.

În cazul în care rata de infectare se va menține peste 6 la mia de locuitori, măsurile restrictive din weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Cifre îngrijorătoare pentru România

În ultima vreme, numărul noilor cazuri de infectare a crescut simțitor. Marți, 7 septembrie, au fost raportate peste 2.000 de noi infectări.

Și situația din spitale este îngrijorătoare. Atât numărul oamenilor care au nevoie de asistență medicală după contactarea virusului, cât și cel al pacienților în stare gravă a crescut.

În plus, Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că tulpina Delta a coronavirusului, cea considerată responsabilă de valul patru al pandemiei, are transmitere comunitară în țara noastră.

ADVERTISEMENT