News

Un pacient a murit lângă Spitalul din Brăila, unde era internat. A fost găsit desculț și în pijamale

Este anchetă la Spitalul din Brăila, după ce un pacient a fost găsit mort lângă unitatea medicală. Ce spune conducerea instituției
22.10.2023 | 16:18
Un pacient a murit langa Spitalul din Braila unde era internat A fost gasit descult si in pijamale
Un pacient a murit lângă Spitalul din Brăila. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un pacient a murit lângă Spitalul din Brăila, acolo unde era internat. Bărbatul a reușit să iasă din unitatea medicală, fără să fie văzut de asistente sau de angajații de la pază. Ce spune conducerea spitalului?

Un pacient a murit lângă Spitalul din Brăila

Caz revoltător la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila. Un bărbat de 53 de ani a fost găsit fără viață lângă gardul unității medicale, după ce a plecat din salonul în care stătea. Totul s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 octombrie.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Brăila spun că au primit o sesizare în seara respectivă cu privire la pacientul care dispăruse din spital. Ulterior, acesta a fost găsit în stare de inconștiență, în exteriorul clădirii, desculț și în pijamale.

Din păcate, omul era deja decedat la sosirea echipajelor de intervenție. Conducerea spitalului susține că de vină ar fi firma de pază, deoarece paznicul nu a observat când a ieșit pacientul.

ADVERTISEMENT

„La poarta din spatele unităţii spitaliceşti ar fi trebuit să existe un paznic, care să observe apariţia pacientului, mai ales că era noapte, era desculţ şi în pijamale.

Mie mi se pare anormal, nefiresc cum să iasă un pacient din spital, când avem pază, eu acolo văd greşeala, veriga slabă. Noi nu puteam lega pacienţii, nici nu îi putem ţine ca la închisoare, dar, repet, spitalul are firmă de pază”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dragoş Voicu, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Avea şi nişte sechele de accident vascular cerebral. Era pus sub urmărire din oră în oră”

Reprezentanții unității medicale precizează că bărbatul era internat pe secția de Cardiologie, cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă. Medicii care s-au ocupat de el spun că omul ar fi rămas cu sechele în urma unui accident vascular cerebral.

De asemenea, nu ținea cont de recomandările specialiștilor privind regimul și tratamentul. El obișnuia să iasă, deseori, din salon, iar asistentele treceau să îl verifice din oră în oră. Dispariția pacientului a fost semnalată de o asistentă, care a anunțat medicul de gardă. La rândul lui, acesta a sesizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

„Avea şi nişte sechele de accident vascular cerebral şi era cam confuz. Se credea în Italia, probabil de asta nici nu se înţelegeau cu el. Pe acest fond era pus sub urmărire din oră în oră, nu vezi pacienţii din oră în oră decât la Reanimare. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4,50, asistenta care era de serviciu a observat dispariţia lui. A anunţat medicul de gardă, care a sunat la Poliţie.

S-a dat alarma conform protocoalelor şi a fost găsit în afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, lângă un pom, în pijama, desculţ, mort. Poliţia l-a găsit, pentru că aşa este protocolul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Colegiul Medicilor anchetează acest caz. De altfel, poliția a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu și pentru a afla cum s-a produs, de fapt, moartea bărbatului. Urmează să se stabilească dacă acesta a decedat din cauze naturale sau dacă a fost victima unei infracțiuni, luându-se în calcul și varianta morții violente.

ADVERTISEMENT