News

Un pakistanez și un indian veniți la muncă în România, răpiți și duși în Brașov. Suma uriașă cerută în schimbul lor

Doi cetățeni din Asia veniți la muncă în România, un pakistanez și un indian, au fost răpiți din București și duși la Brașov. Ce sumă au cerut răpitorii în schimbul lor.
14.02.2024 | 14:09
Un pakistanez si un indian veniti la munca in Romania rapiti si dusi in Brasov Suma uriasa ceruta in schimbul lor
Un pakistanez și un indian, răpiți în București și duși în Brașov. Ce sumă au cerut răpitorii în schimbul lor. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav prezentat de Poliția Română. Un pakistanez și un indian care munceau în România au fost răpiți din București și sechestrați într-un apartament din Brașov. Răpitorii au cerut o recompensă uriașă.

Un pakistanez și un indian, răpiți în București și duși în Brașov. Ce sumă au cerut răpitorii în schimbul lor

Oamenii legii au fost sesizați despre acest caz în urmă cu două zile. Luni, 12 februarie 2024, un cetățean străin a sunat la Secția 24 Poliție din Capitală și a anunțat o posibilă faptă de răpire a unei persoane.

ADVERTISEMENT

Apelantul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a declarat că, în aceeași zi, o rudă a unui tânăr de cetățenie străină, i-a solicitat acestuia să anunțe autoritățile române că nepotul lui, despre care cunoștea că s-ar afla la muncă pe teritoriul țării noastre, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia, i s-ar fi cerut 10.000 de euro.

Într-o primă fază, polițiștii din Capitală au aflat doar despre cetăţeanul pakistanez răpit şi ţinut sechestrat, după ce răpitorii i-au contactat familia şi au cerut 10.000 de euro pentru a-l lăsat în libertate.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei, agenții au reușit să dea de urma răpitorilor. Aceștia au fost prinși în flagrant în Braşov, în timp ce se plimbau cu o maşină. În vehiculul lor, pe bancheta din spate, anchetatorii au găsit, alături de pakistanezul răpit, și un cetăţean indian. Și el fusese răpit pentru răscumpărare.

În cauză, a fost audiat și unchiul bărbatului care ar fi fost răpit, acesta declarând că, în aceeași zi, în jurul orei 19.50, ar fi fost apelat video, prin intermediul unei aplicații online, de cetățeni străini, ce se aflau într-o încăpere împreună cu nepotul său, în vârstă de 28 de ani. În timp ce aceștia îl agresau fizic pe nepot, prin amenințări verbale, i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru a-l elibera.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe bancheta din spate, se aflau alți doi bărbați, respectiv cetățeanul străin de 28 de ani și un alt bărbat, de o altă cetățenie, ambii fiind victime ale infractiunii de lipsire de libertate și șantaj”, conform Poliției Române.

Suspecții au fost prinși. Ce s-a găsit asupra lor

Mașina în care se aflau persoanele răpite și răpitorii a fost interceptată și oprită în trafic, pe raza județului Brașov. Polițiștii i-au imobilizat și legitimat pe cei aflați în interior. Suspecții sunt un bărbat de 37 de ani și un altul de 24 de ani, ambii din Pakistan.

ADVERTISEMENT

În urma cercetării criminalistice a autoturismului și a locuinței, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care pașapoarte ale unor cetățeni străini, o pungă în interiorul căreia era o substanță susceptibilă de a avea efect psihoactiv, un pistol având țeava opturată, mai multe telefoane și sume, în lei și valută”, mai precizează IGPR.

Ancheta poliției a mai scos în evidență faptul că, marți dimineața, o a treia persoană care era și ea sechestrată, de o altă cetățenie, ar fi reușit să fugă din apartamentul din Brașov unde era lipsită de libertate. Ar fi vorba de un cetățean din Bangladesh.

Toate persoanele au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bănuiți, șoferul și ocupantul din dreapta, urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun”, anunță Poliția.

ADVERTISEMENT