News

Un pasager a murit în timpul unui zbor Lufthansa după ce a tușit litri de sânge. „Toată lumea țipa”

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a tușit "litri de sânge" la bordul unui zbor de la Bangkok la Munchen
11.02.2024 | 22:28
Un pasager a murit in timpul unui zbor Lufthansa dupa ce a tusit litri de sange Toata lumea tipa
Scena de groază la bordul unui zbor Lufthansa. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Avionul a fost nevoit să se întoarcă după ce pasagerul, despre care autoritățile nu au spus decât că este un cetățean german în vârstă de 63 de ani, a fost declarat mort la bord. Un martor a descris scena ca fiind de “o groază absolută”, adăugând: “toată lumea țipa”.

Momente de groază la bordul unei curse Lufthansa

Cetățeanul german, despre care se spune că are 63 de ani, părea bolnav de îndată ce el și soția sa s-au urcat la bordul avionului Lufthansa joi, potrivit martorilor. Bărbatul transpira abundent și părea că se chinuie să respire – dar partenera sa le-a spus membrilor echipajului că era în siguranță și că era obosit după ce a alergat pentru a prinde zborul.

ADVERTISEMENT

Martin Missfelder, pasager în același zbor, a declarat că starea bărbatului s-a deteriorat rapid la scurt timp după decolare și a început să scuipe sânge într-o pungă – înainte ca acesta să înceapă să îi iasă din gură și din nas.

“A fost o groază absolută, toată lumea țipa”, a declarat acesta pentru publicația elvețiană Blick. Missfelder a mai spus că bărbatul a pierdut “litri de sânge”, iar pereții avionului erau plini de sânge de la tusea acestuia.

ADVERTISEMENT

Însoțitorii de zbor au petrecut aproximativ 30 de minute încercând să îl resusciteze pe bărbat înainte ca acesta să fie declarat mort. Avionul Airbus A380 s-a întors în capitala Thailandei după doar o oră și jumătate din cele 12 ore de călătorie.

Zbor de coșmar pentru pasagerii Luthansa

Martin Missfelder a declarat pentru sursa citată că haosul a continuat și când avionul a aterizat, dar a precizat că cel mai rău lucru a fost să o vadă pe soția bărbatului mort trecând singură prin vamă în timp ce “suporta toate formalitățile de frontieră”.

ADVERTISEMENT

„Stătea acolo singură și apatică și a trebuit să suporte toate formalitățile”, a declarat și Karin Missfelder, soția pasagerului care a vorbit cu presa elvețiană. Karin Missfelder, care este de profesie asistentă medicală a criticat modul în care personalul companiei aeriene a acționat în acest caz.

Aceasta a precizat că i-a spus unui însoțitor de bord că bărbatul nu se simțea bine și că trebuie să fie consultat de un medic. Căpitanul a venit să se uite și, observând starea proastă a pasagerului, a chemat un medic prin difuzoare.

ADVERTISEMENT

“Un bărbat tânăr, în jur de 30 de ani, din Polonia, cu o engleză proastă, l-a consultat pe bărbat”. Ea a spus că medicul i-a verificat pulsul, l-a întrebat cum se simte și i-a dat un ceai. “Dar el scuipase deja sânge în punga pe care i-o întindea soția sa”, a spus Karin Missfelder.

După ce avionul a decolat, starea bărbatului a început să se înrăutățească “dramatic”.

După ce a scuipat în pungă, un jet de sânge i-a curs din gură și din nas. Ea a adăugat că erau “litri de sânge” care curgeau din bărbat. Ea a spus că acesta a pierdut atât de mult sânge încât pereții au fost acoperiți. După o încercare “amatoristă” de resuscitare a bărbatului, acesta a murit. “Era o liniște mormântală la bord”.

“Deși au fost luate măsuri imediate și cuprinzătoare de prim ajutor de către echipaj și un medic de la bord, pasagerul a murit în timpul zborului. Gândurile noastre sunt alături de rudele pasagerului decedat. De asemenea, regretăm inconvenientele cauzate pasagerilor acestui zbor”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa.

ADVERTISEMENT