News

Un pasager de 36 de ani a făcut infarct în avion. Cursa New Delhi – Frankfurt, aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni

Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni după ce un pasager de 36 de ani al cursei New Delhi - Frankfurt a făcut infarct.
19.10.2022 | 09:47
Un pasager de 36 de ani a facut infarct in avion Cursa New Delhi  Frankfurt aterizare de urgenta pe Aeroportul Otopeni
Un avion a aterizat de urgență pe Otopeni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pasagerul a suferit un atac de cord miercuri dimineața, în timp ce se afla la bordul aeronavei, astfel că piloții au cerut aterizarea de urgență pe Aeroportul Otopeni. Din fericire, bărbatul a fost salvat.

Un bărbat a făcut infarct pe cursa New Delhi – Frankfurt

Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București a intervenit cu rapiditate și a reușit să-l salveze pe bărbat.

ADVERTISEMENT

”Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Lufthansa, care efectua un zbor pe pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania).

Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 07:13. După aterizare, la bordul aeronavei a urcat un echipaj medical al aeroportului, reuşind să stabilizeze pasagerul, care suferise un atac de cord”, anunță reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Conform protocolului în astfel de situații, la fața locului a fost chemat un echipaj SMURD care a preluat pacientul și l-a transportat la spital. Avionul și-a reluat ulterior zborul către Frankfurt, iar traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiții normale.

În 2018, un bărbat murea la bordul unui avion care aterizase pe Aeroportul Internațional din Iași. La fel ca și în cazul de pe Otopeni, bărbatul în vârstă de 51 de ani a făcut infarct, însă nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

“Echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină duminică, în jurul orei 18,45, pe Aeroportul Iaşi. Întrebate de medicul de urgenţă, însoţitoarele de bord au declarat că au vorbit cu dumnealui tot timpul zborului, înainte de aterizare şi au verificat centura de siguranţă.

La aterizare s-a constatat că acesta nu reacţionează şi au sunat la 112. SMURD se afla în zona aeroportului pentru a prelua un pacient cu infarct adus de elicopter de la Bacău.

ADVERTISEMENT

S-a încercat resuscitarea timp de 60 minute, fără răspuns însă. S-a declarat decesul”, preciza în acel moment Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

ADVERTISEMENT