News

Accident neobișnuit pe Aeroportul Otopeni. O mașină de pompieri s-a răsturnat

Un accident mai puțin obișnuit a fost înregistrat marți dimineața pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Bucureşti – Otopeni.
04.10.2022 | 10:14
Accident neobisnuit pe Aeroportul Otopeni O masina de pompieri sa rasturnat
O mașină de pompieri s-a răsturnat pe platforma Aeroportului Otopeni. Foto: facebook.com/igsu.situatiideurgenta
ADVERTISEMENT

Conform informațiilor transmise de reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, o mașină de pompieri s-a răsturnat pe platforma Aeroportului Otopeni. Totul s-a întâmplat în jurul orei 6:40, dar din fericire nu au existat răniți.

Anchetă după accidentul de pe Aeroportul Otopeni

De asemenea, nu au fost afectate nici zborurile programate de dimineață. ”Traficul aerian se desfășoară în siguranță, nicio cursă nu a fost afectată. La această oră se lucrează pentru a repune autospeciala pe roți și a o tracta la o poziție izolată.

ADVERTISEMENT

Serviciul Salvare Stingere Incendii este operațional, acționând cu alte 5 autospeciale pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Categoria de operare a aeroportului nu a fost afectată.

Incidentul este anchetat atât de către Poliția Transporturi Aeriene, cât și de către aeroport. Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București va lua cele mai drastice măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe platforma aeroportuară”, se arată în comunicatul de presă remis de CNAB.

ADVERTISEMENT

Un alt incident pe Otopeni

Aeroportul Otopeni a mai fost în prim-planul jurnalelor de știri și la 17 septembrie 2022. La acea vreme a fost consemnată o aterizare de urgență, iar echipa de medici a aeroportului a reușit să salveze viața unui bărbat de 66 de ani.

A fost vorba despre o aeronavă care efectua un zbor pe ruta Katowice (Polonia) – Antalya (Turcia). La aterizarea de urgență pe Aeroportul Henri Coandă s-a ajuns după ce pasagerului în vârstă de 66 de ani i s-a făcut rău în timpul zborului.

ADVERTISEMENT

La puțin timp după aterizare a intrat în acțiune Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Salvatorii au intervenit cu succes și au reușit să îl stabilizeze pe pasagerul care avea mai multe afecțiuni cardiace.

După 30 de minute, pasagerul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, din București. De cealaltă parte, aeronava care aparținea companiei aeriene Corendon Airlines și-a continuat cursa spre Antalya și a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora locală 09:00.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: