News

Un pensionar de 80 de ani care caută prin tomberoane este, de fapt, milionar. Are 10 case: ”Tot ce-mi trebuie găsesc la gunoi”

Heinz, un pensionar de 80 de ani din Germania, care caută zilnic prin tomberoane, este, de fapt, milionar. Tocmai și-a cumpărat a 10-a casă.
27.02.2024 | 07:41
Un pensionar de 80 de ani care cauta prin tomberoane este de fapt milionar Are 10 case Tot cemi trebuie gasesc la gunoi
Povestea lui Heinz, un pensionar milionar din Germania care trăiește căutând prin tomberoane. Și-a cumpărat deja 10 case. Sursa foto: bild.de / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Heinz B., un pensionar de 80 de ani din Germania, care zilnic caută prin tomberoane pentru mâncare, haine și diferite alte lucruri, este, în realitate, un milionar în euro.

Povestea lui Heinz, un pensionar milionar din Germania care trăiește căutând prin tomberoane. Și-a cumpărat deja 10 case

De când se știe, Heinz B., un pensionar de 80 de ani din Darmstadt, își petrece viața scotocind prin gunoaie. Bătrânul nu are telefon mobil, iar singurele sale cheltuieli majore sunt un laptop și acces la internet, scrie Bild.

ADVERTISEMENT

Pensionarul spune că trăiește cu doar 5 euro pe lună pentru mâncare. Viața sa extrem de chibzuită l-a făcut să devină milionar. El nu are una, nu două, ci, atenție: 10 case! Toate acestea sunt închiriate.

Nu cheltuiesc nici măcar 5 euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr niște ulei pentru prăjit sau ceva de genul dacă am nevoie. Dar tot ce-mi trebuie găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori și aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o întreagă familie! De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi pur și simplu aruncă restul la coș”, povestește vârstnicul.

ADVERTISEMENT

Modelul de business al lui Heinz, considerat cel mai ciudat milionar din Germania, este unul simplu. Cheltuieli aproape zero, dat fiind faptul că tomberonul este ”sursa” sa principală de venit, cumpărarea de imobile și ulterior închirierea lor.

În urmă cu doi ani, când l-au descoperit prima dată jurnaliștii de la Bild, era ceva mai ”sărac”. Avea 7 case și 2 apartamente. În schimb, economiile i se ridicau la 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În prezent mai are doar 15 euro în cont, dar nu pentru că ar avea probleme cu banii, ci pentru că tocmai a retras 700.000 de euro pentru a-și cumpăra a 10-a casă. A plătit-o în numerar.

  • 3.600 de euro este pensia lunară pe care o încasează Heinz, electrician de meserie

Heinz se pricepe bine la investiții. Admite că achiziționează doar case la care poate ajunge cu bicicleta, ca să facă singur reparațiile. Prin asta economisește mulți bani: “Meșterii îți iau 55 de euro pentru o jumătate de oră de reparații – nu poți să atunci atâția bani“, spune el.

ADVERTISEMENT

Nu are cine să-i moștenească averea

De toată averea lui Heinz s-ar putea bucura actualii săi chiriași. Germanul nu are copii și nici rude apropiate, astfel că nu știe cui să-i lase averea, după ce va muri. Are doar câțiva veri îndepărtați, însă aceștia nu-și permit să achite impozitul pe moștenire.

Habar n-am cui o să las toată averea și casele. Am câțiva veri mai îndepărtați, dar ei nu pot plăti taxa de succesiune. Poate le dau casele chiriașilor”, spune bătrânul în presa germană.

ADVERTISEMENT
Tags: