Sport

Un personaj celebru din Marea Britanie o apără pe Simona Halep: ”Faceți ceva pentru a vă ajuta colega?”

Simona Halep este, de aproape un an, suspendată. Jucătoarea de tenis își așteaptă sentința în scandalul de dopaj în care este implicată.
11.08.2023 | 16:57
Un personaj celebru din Marea Britanie o apara pe Simona Halep Faceti ceva pentru a va ajuta colega
Simona Halep își așteaptă verdictul, în cazul de dopaj. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a jucat niciun meci oficial de aproape un an. Jucătoarea de tenis așteaptă verdictul celor de la Sports Resolutions în dosarul ce o privește, dar acesta întârzie să apară.

Simona Halep, apărată de un personaj celebru din Marea Britanie

Simona Halep a acuzat de multe ori tratamentul primit din partea WTA. Pe 29 august 2022, românca juca ultimul meci oficial. Din octombrie, de când a fost suspendată, Halep și-a susținut nevinovăția.

ADVERTISEMENT

Românca a fost audiată la finalul lunii iunie, după mai multe audieri amânate de ITIA. Deși verdictul trebuia anunțat în două săptămâni, dar acesta întârzie să apară, fanii tenisului discutând intens despre acest subiect.

În acest context, Simona Halep este apărată de Jaiden Micheal, celebru în Marea Britania după ce a jucat în serialul „Neveste disperate”, i-a luat apărarea Simonei Halep, pe platforma de socializare ”X”, fosta Twitter.

ADVERTISEMENT

Aveți de gând să faceți ceva pentru a vă ajuta colega? Consiliul WTA… Victoria Azarenka, Jessica Pegula, Donna Vekic? Nu v-am văzut pe niciuna făcând sau spunând vreun cuvânt despre haosul din cazul Simonei Halep”, a scris Jaiden Micheal pe contul personal de pe ”X”, fostul Twitter.

Începând cu septembrie 2022, următoarele fac parte din consiliul jucătoarelor WTA: Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Madison Keys, Jessica Pegula, Donna Vekic, Magda Linette, Gabriela Dabrowski și Aleksandra Krunic.

ADVERTISEMENT

Ce spune tribunalul la care este judecată Simona Halep

În urma presiunilor fanilor tenisului, cei de la tribunalul independent Sport Resolutions au fost nevoiți să clarifice situația Simonei Halep. Aceștia spun că nu pot vorbi despre dosarul în care este implicată românca, aceasta fiind o conduită general-aplicată la ei.

Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre. Indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment”, au transmis cei de la Sport Resolutions, conform adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Pentru că a pledat nevinovată, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare. Actualmente locul 58 WTA, Simona Halep va părăsi top 500 WTA cât de curând, după ce își va pierde aproape toate punctele. După US Open, ea va părăsi clasamentul WTA, deoarece va rămâne fără puncte.

ADVERTISEMENT