Sport

Continuă căderea pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns

Simona Halep trece prin cea mai dificilă perioadă a carierei din cauza tergiversării cazului său de dopaj și a înregistrat o nouă coborâre în clasamentul WTA.
31.07.2023 | 17:38
Continua caderea pentru Simona Halep in clasamentul WTA Pe ce loc a ajuns
Simona Halep trece prin cea mai dificilă perioadă a carierei din cauza tergiversării cazului său de dopaj și a înregistrat o nouă coborâre în clasamentul WTA. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Londra în finalul lunii iunie de ”Sport Resolutions”, iar verdictul trebuia să fie anunțat în două săptămâni însă acesta întârzie să apară.

Simona Halep, o nouă coborâre în clasamentul WTA

Ajunsă la 11 luni fără meci oficial în circuit, Simona Halep a avut parte la începutul acestei săptămâni de o nouă coborâre în clasamentul WTA. Fostul lider mondial a mai căzut două poziții și se află acum pe locul 56.

ADVERTISEMENT

Halep mai are în ierarhie doar cele 1.000 de puncte obținute anul trecut cu succesul de la Open-ul Canadei, însă va rămâne și fără acestea odată cu desfășurarea turneului din acest an, programat în perioada 9-15 august.

Începând cu jumătatea lunii august, românca va rămâne fără niciun punct în clasamentul WTA, iar în momentul în care va reveni după suspendare va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri.

ADVERTISEMENT

Nici până în acest moment nu se știe când Simona Halep va primi decizia finală în cazul de dopaj, iar timpul nu este deloc de partea ei. Sportiva trebuie să scape de suspendare până pe data de 22 august dacă vrea să fie pe lista de participare la US Open.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, e convins că Simona Halep nu va fi iertată de suspendare în niciun scenariu. El crede că sportiva va fi suspendată pentru a se da un exemplu din ea, deși nu ar fi vinovată.

ADVERTISEMENT

Cum stau româncele în clasamentul WTA

Cea mai bine clasată jucătoare din România este Sorana Cîrstea, care se menține pe poziţia 32, cu 1.316 puncte, urmată de Irina Begu, aflată în continuare pe locul 41, cu 1.197 de puncte. Ana Bogdan a înregistrat o coborâre de opt poziții și se află pe locul 47, cu 1.094 de puncte.

În Top 200, România mai are două reprezentante: Jaqueline Cristian – locul 122 (în coborâre o poziție), cu 609 puncte, și Gabriela Ruse – locul 167 (în coborâre șase poziții), cu 446 de puncte.

ADVERTISEMENT

Lider în clasamentul WTA este în continuare poloneza Iga Swiatek, care are un avans de peste 600 de puncte față de bielorusa Aryna Sabalenka. Între cele două și restul jucătoarelor este o adevărată prăpastie. Top 10 arată astfel:

  • 1. Iga Swiatek (Polonia) 9.490 puncte
  • 2. Aryna Sabalenka (Belarus) 8.845
  • 3. Elena Rybakina (Kazahstan) 5.465
  • 4. Jessica Pegula (SUA) 5.395
  • 5. Ons Jabeur (Tunisia) 4.846
  • 6. Caroline Garcia (Franța) 4.685
  • 7. Coco Gauff (SUA) 3.390
  • 8. Petra Kvitova (Cehia) 3.341
  • 9. Maria Sakkari (Grecia) 3.310
  • 10. Marketa Vondrousova (Cehia) 3.106
ADVERTISEMENT
Tags: