News

Un polițist a murit călcat de tren. Anchetă la Cluj privind circumstanțele accidentului

Un polițist local din Cluj-Napoca și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un tren în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.
30.09.2023 | 10:35
Un politist a murit calcat de tren Ancheta la Cluj privind circumstantele accidentului
Bărbatul a fost găsit mort la locul accidentului/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un polițist local din Cluj a murit noaptea trecută fiind călcat de tren. Bărbatul avea 40 de ani. Potrivit observatornews.ro, anchetatorii încearcă să identifice circumstanțele în care s-a produs tragedia, printre ipotezele luate în calcul fiind și cea a sinuciderii.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină în apropiere de strada Fabricii de Zahăr, lângă trecerea la nivel cu calea ferată, unde un bărbat a fost lovit de tren”, a anunțat vineri seara, ISU Cluj care a trimit la fața locului o autospecială cu modul de descarcerare.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, pompierii au descoperit că bărbatul murise. Circulația trenurilor pe respectiva linie a fost oprită timp de mai bine de o oră, timp în care polițiștii au făcut primele cercetări la fața locului în cadrul anchetei.

La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj au fost fost sesizați despre faptul că la ieșire din stația C.F.R. Cluj-Napoca, zona străzii Răsăritului, un bărbat ar fi fost accidentat de un tren.

ADVERTISEMENT

O echipa operativă de polițiști s-a deplasat la fața locului pentru efectuarea cercetărilor, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, identificând un bărbat, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, din nefericire decedat”, a transmis IPJ Cluj.

Accidentele feroviare în care mașini sau pietoni sunt loviți de tren sunt în continuare foarte frecvente în România. De pildă, pe 11 septembrie trei persoane au murit la Ţinteşti, pe tronsonul de cale ferată Buzău – Făurei, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren.

ADVERTISEMENT

O a patra persoană a fost grav rănită și a fost cu greu scoasă din carcasa contorsionat a mașinii. Traficul feroviar a fost oprit temporar. La locul accidentului au intervenit pompierii cu o autospecială, un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD.

De asemenea, în dimineața zilei de 14 august, un bărbat de 48 de ani și-a pierdut viața după ce ambulanța în care se afla a fost lovită de tren în localitatea Tetila, din județul Gorj. Bărbatul era șoferul ambulanței și nu existau alți pasageri în acel moment.

ADVERTISEMENT

S-a intervenit pentru extragerea din autoturism a victimei şi aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de către colegii noştri, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul în vârstă de 48 de ani”, transmitea ISU Gorj.

ADVERTISEMENT