News

Un prânz la McDrive l-a costat 5000 de lei pe un român: ”Am crezut că mă protejez pe mine și pe restul”

13.04.2020 | 16:02
Un pranz la McDrive la costat 5000 de lei pe un roman Am crezut ca ma protejez pe mine si pe restul
ADVERTISEMENT

Un prânz la McDrive l-a costat 5000 de lei pe un român. La acest nivel s-a ridicat amenda pe care acesta a primit-o din partea poliției, forțele legii considerând că vizita la acest spațiu alimentar nu reprezintă o necesitate în această perioadă.

Un prânz la McDrive l-a costat 5000 de lei pe un român: ”Am crezut că mă protejez pe mine și pe restul”

Vizitele la restaurantele fast-food în timpul pandemiei de coronavirus pot fi extrem de costisitoare. De acest lucru s-a convins un român care s-a deplasat în această perioadă la un astfel de spațiu comercial.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a nu intra în contact cu mai multe persoane și de a-și potoli foamea, dat fiind faptul că tocmai ieșise din schimbul trei de la locul de muncă, un cetățean român a dat o fugă la un fast-food cunoscut.

Toate bune și gustoase până la revenirea acasă. Pe drum, acesta a fost oprit de poliție și amendat. De ce? Pentru că un prânz la McDrive nu este ”o necesitate” pe timpul stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Povestea clientului McDrive a apărut, scrisă chiar de el, pe site-ul Reddit România.

”Context: Sâmbătă seara am fost la lucru schimbul 3. Duminica dimineața ioc mâncare acasa. Am zis să îmi completez declarația, să iau mașina și sa merg 2km pana la McDrive. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plata cu cardu. Dezinfectant în mașina. Am crezut că fac un lucru ok. Mă protejez și pe mine. Protejez si pe restul.

Eh, la întoarcere m-a oprit poliția. Mi-au zis că McDonalds sigur nu reprezintă o necesitate. Le-am explicat ca pentru mine a reprezentat o necesitate (plus ca mâncarea gătită de mine e mai periculoasa decât COVID-19) și ca mi-am luat toate măsurile înainte să plec.

ADVERTISEMENT

Nu am reușit să ma fac înțeles, asa că m-am ales cu 5000 lei amenda (2500 in 15 zile). În retrospectiva, nu îmi dau seama cât de mult am greșit sau dacă am greșit. Nu știu dacă a fost abuz sau nu, dar asta e situația. Sunt doar supărat ca știu ca sunt deplasări mai grave care se întâmplă (pietoni par example) care nu sunt sanctionate deloc.”, spune românul sancționat.

Critici din mediul online la adresa poliției: ”E un abuz”

Ulterior, cetățeanul amendat de poliție a revenit cu o completare și a spus că a primit susținere din partea internauților, cei care consideră amenda ca fiind un abuz.

ADVERTISEMENT

”Edit: Mulțumesc de comentarii. Majoritatea spun că a fost vorba de un abuz -> plata 50% amenda + contestație.

Pe moment nu mi-am dat seama că e un abuz și din comentarii îmi dau seama că legea lasă mult loc de interpretări și probabil nu toți polițiștii știu cum să o aplice corect.

De ce 5000 lei amenda? Nu stiu, poate pentru ca gluma cu mancarea vs COVID-19 nu a fost gustată + nu am putut sa fiu de acord cu afirmațiile lui și i-am spus că nu ii dau dreptate + a crezut ca imi permit? (am mare grija de masina mea si am mai tot lucrat una alta la ea) + pentru că a putut.

Cred că dacă ii dădeam dreptate mai repede (dar eu tot ii explicam de ce McDrive si de ce cred ca e ok), scăpam de amendă”, a completat cetățeanul.

ADVERTISEMENT