News

Un primar își terorizează consătenii de două zile cu muzică religioasă difuzată la boxă: ”E ca și cum ți-ar bate cineva cu maiul un par în cap”

20.04.2020 | 17:43
Un primar isi terorizeaza consatenii de doua zile cu muzica religioasa difuzata la boxa E ca si cum tiar bate cineva cu maiul un par in cap
ADVERTISEMENT

Locuitorii din comuna Tomești (județul Iași) ascultă fără voia lor de două zile, inclusiv noaptea, muzica religioasă difuzată la boxe de un primar excesiv de evlavios. Întrebat de ce a luat decizia asta, primarul a răspuns ”Ce ați vrea să pun? Manele?”, scrie Adevărul.

”De coronavirus am scăpat, dar muzica asta ne dă gata”

Pentru a compensa faptul că enoriașii nu au putut merge la slujba de Înviere, primarul Ștefan Timofte a instalat o boxă pe vârful unui deal de la care difuzează de două zile muzică bisericească.

ADVERTISEMENT

Deși locuitorii dau semne că s-au săturat de porția de spiritualitate creștină, primarul nu pare dispus să pună stop playlist-ului duhovnicesc pe care l-a pregătit de Paști. Mai ales că vocile corurilor bisericești răsună peste comună și în timpul nopții când, îndeobște, oamenii preferă să se odihnească.

Unul dintre cei exasperați de cursul intensiv de catehizare muzicală pus la cale sub oblăduirea primarului este scriitorul Radu Părpăuță, locuitor al comunei Tomești.

ADVERTISEMENT

De două nopţi şi o zi, ÎN CONTINUU, răsună muzică religioasă asupra Tomeştilor de la Crucea de pe vîrful dealului. E ca şi cum cineva ţi-ar bate cu maiul un par în cap. Nu vorbesc ca un duşman al credinţei (cei care mă citiţi aici cred că v-aţi convins de asta), dar este PREA mult. Acelaşi lucru îl simt şi locuitorii satului, mai ales cei care sîntem în apropiere de Cruce. Nu cred că se face un serviciu credinţei prin astfel de tîmpire cu muzică, fie ea şi religioasă. Ştiu că parohul Ion Teofil Leuştean locuieşte în oraş. L-aş invita să stea aici, să-l legăm de-un gard de ceva şi să asculte coruri bisericeşti zi şi noapte, să mă ierte, pînă-i sună apa-n cap. Poliţia locală sper să se sesizeze din oficiu. Pînă acum de coronavirus am scăpat, dar muzica asta la nesfîrşit, de aproape 48 de ore, ne dă gata”, a scris pe Facebook Radu Părpăuţă.

Contactat de Adevărul în legătură cu situația, primarul Ștefan Timofte a replicat: „Şi ce aţi vrea să punem? Manele? Noi punem muzică religioasă la Cruce. Suntem o comună creştină. Eu am luat decizia”.

ADVERTISEMENT

Primarul iubitor de tropare, condace și canoane a închis telefonul înainte să spună ceva despre motivele pentru care corurile bisericești se aud fără contenire, mai ceva decât  la mănăstire.

Între timp, unii dintre localnici, sătui de evlavia excesivă a primarului, au sunat la 112, iar poliția a anunțat că va trimite un echipaj care să ia boxa din vârful dealului.

ADVERTISEMENT
Tags: