News

Un român a dispărut pe o plajă din Lefkada. Prietenii cer disperați ajutorul: ”Ne poate ajuta cineva cu un elicopter?”

Un român a dispărut în apele mării pe o plajă din Lefkada, Grecia. Bărbatul e căutat de peste 24 de ore, fără succes. Prietenii săi au cerut, disperați, ajutorul autorităților.
12.07.2022 | 00:19
Un roman a disparut pe o plaja din Lefkada Prietenii cer disperati ajutorul Ne poate ajuta cineva cu un elicopter
Un bărbat a dispărut de 24 de ore în apele de pe Plaja Mylos. Foto: Tripadvisor
ADVERTISEMENT

O prietenă a bărbatului, originar din Craiova, a cerut ajutorul autorităților pe Facebook și a dezvăluit că tânărul a dispărut pe plaja Mylos.

Un bărbat a dispărut în apele din Lefkada

Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl cautam? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit!”, a scris tânăra pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Aparent, bărbatul a dispărut duminică, în jurul orei 18:00. Autoritățile încearcă să-l găsească pe tânăr, însă acesta e de negăsit. Martorii au explicat că marea era foarte agitată, cu valuri mari, fără ca pe plaja respectivă să existe un serviciu de salvamari, conform Realitatea.

Sper din suflet că mă puteți ajuta. Un bun prieten a dispărut ieri în apele plajei Mylos în jurul orei 18.00.

ADVERTISEMENT

Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult!”, a completat tânăra, în mesajul postat pe Facebook.

Zona unde a dispărut tânărul a fost una dintre zonele roșii din Grecia din ultima perioadă, unde autoritățile au transmis avertismente frecvente de incendiu.

ADVERTISEMENT

Lefkada, printre altele, a fost o zonă cuprinsă de zeci de astfel de incendii, fiind necesară intervenția avioanelor și elicopterelor pentru a stinge flăcările.

Cel mai puternic incendiu a izbucnit în zona pădurii de lângă plaja Porto Katsiki din Lefkada. Conform presei din Grecia, incendiul a cuprins zona dintre Porto Katsiki și o plajă faimoasă din zonă, Egkremnous.

ADVERTISEMENT

În acest sens, MAE a transmis un avertisment românilor care voiau să-și petreacă concediul în Grecia, în această perioadă. Deși incendiile au fost izolate, riscul ca acestea să se răspândească este mereu ridicat, datorită căldurii extreme și vânturilor.

Majoritatea incendiilor din Grecia sunt provocate de către oameni, care aruncă țigări aprinse pe jos sau ard frunze fără a-și lua măsuri de protecție.

ADVERTISEMENT
Tags: