News

Un român aflat în trafic în Germania, în stare critică după ce mașina sa a luat foc. Greșeala care se poate dovedi a-i fi fatală

Un român a cărui mașină a luat foc pe o autostradă din Germania este în stare critică. Gestul care îl poate costa viața.
11.07.2023 | 16:32
Un roman aflat in trafic in Germania in stare critica dupa ce masina sa a luat foc Greseala care se poate dovedi ai fi fatala
Mașina unui român a luat foc pe o autostradă din Germania. Conaționalul nostru, în stare critică. Sursa foto: bild.de
ADVERTISEMENT

Un șofer român în vârstă de 38 de ani este în stare gravă la un spital din Germania. Mașina sa a luat foc pe o autostradă. Un gest iresponsabil comis îl poate costa viața.

Mașina unui român a luat foc pe o autostradă din Germania. Conaționalul nostru, în stare critică din cauza unui gest iresponsabil

Evenimentul dramatic din statul german a avut loc în weekend. Românul conducea un Audi A6 în seara zilei de sâmbătă, 8 iunie 2023. Se afla pe autostrada A4, în apropierea localității Schmolln din Germania.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în deplasarea către Dresden, autoturismul acestuia a luat foc. Din informațiile publicate de Bild reiese că tânărul a observat flăcări ieșind de sub capotă în jurul orei 22.30.

Într-o primă fază, bărbatul a avut o reacție extrem de responsabilă. De teama agravării situației, a parcat autoturismul pe banda de urgență și a reușit să iasă în siguranță din mașină, alături de un alt pasager din vehicul.

ADVERTISEMENT

A urmat însă un gest care i se poate dovedi fatal în următoarea perioadă. Din dorința de a salva din bunurile aflate în portbagaj, a revenit la mașina care era deja cuprinsă de flăcări puternice și intense.

Revenirea la mașină l-a costat scump. În acest moment, românul este internat în stare gravă la spital, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Șoferul a suferit arsuri grave. A trebuit să fie transportat la o clinică specială cu elicopterul de salvare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției de autostrăzi din Germania.

Mașina românului a ars complet

În doar câteva minute, mașina românului, un Audi A6, a ars complet. Incendiul s-a extins și la o zonă din apropiere, iar pompierii de la Ronneburg și Schmolln au intervenit rapid și au reușit să-l stingă.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui grav eveniment, Autostrada A4 în direcția Dresda a trebuit să fie complet închisă timp de aproximativ 90 de minute și parțial închisă pentru încă 45 de minute. S-au format cozi lungi de un kilometru. Potrivit poliției, prejudiciul total în urma acestui incendiu auto a fost în jur de 10.000 de euro. Acum urmează să se stabilească de ce Audiul a luat foc brusc.

ADVERTISEMENT