Premier League

Un român de 24 de ani este antrenorul unei echipe din Premier League! Pregătește viitoarele staruri de la Southampton

01.05.2020 | 18:34
Un roman de 24 de ani este antrenorul unei echipe din Premier League Pregateste viitoarele staruri de la Southampton
ADVERTISEMENT

Dragoș Cavasdan, un român de doar 24 de ani, este antrenorul echipei U16 a lui Southampton, formație care de-a lungul timpului a lansat în fotbal jucători precum Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain sau Adam Lallana.

Un român de doar 24 de ani este antrenor în Premier League

Dragoș Cavasdan este antrenorul echipei U16 a lui Southampton și a povestit cum este să conducă tinerele speranțe ale „sfinților”: „Chiar și astăzi Southampton se bazează pe jucători de la Academie. Ward-Prowse, probabil cel mai renumit, dar și Matt Targett, care acum e la Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Oludare Olufunwa sau Kornelius Hansen de la U18 / U23 sunt văzuti ca fiind promițători. Aici lumea e extrem de concentrată pe promovarea talentelor de la Academie. Pe lângă asta, în afară de Bournemouth, nu există competiție serioasă în zonă”.

„Pun accent pe creativitate!”

Dragoș Cavasdan a continuat și a explicat accentul pe care îl pun cei de la Southampton în privința jucătorilor și a explicat ce urmărește la tinerii jucători, care vor ajunge în viitor la echipa mare din Premier League:

ADVERTISEMENT

„Urmăresc mereu dezvoltarea lor individuală, atât în teren cât și în afara lui. Pun accent pe creativitate, libertate și gândire critica și analitică, prin analizele video pe care le facem și discutăm, prin lipsa instrucționilor fizice de pe margine și prin continuitatea pe care o avem în ce facem indiferent de rezultate sau de cum suntem percepuți”.

„Mult lucru cu mingea, protejarea mingii și procedee tehnice de a scoate adversari din joc”, a mai spus Dragoș Cavasdan pentru Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Southampton a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, că jucătorii, antrenorii și conducerea administrativă renunță la o parte din salariu în următoarele trei luni, pentru evitarea unor probleme financiare, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Conducerea administrativă, antrenorul primei echipe (n.r. Ralph Hasenhuttl), staff-ul tehnic și jucătorii primei echipe au fost de acord cu tăierea unei părți din salariul din lunile aprilie, mai și iunie, pentru a contribui la stabilitatea financiară a clubului în viitor. 

ADVERTISEMENT

Clubul anunță că nu va aplica măsura de șomaj tehnic. Proprietarii clubului nostru, Gao Jisheng și Katharina Liebherr, au aplicat măsurile necesare pentru a asigura salariul complet al celorlalți angajați. 

În această perioadă fără precedent, ne confruntăm cu multe provocări în modelul de business aplicat. Vom continua să urmărim cu atenția evoluția situației actuale pentru a stabili impactul asupra clubului”, s-a mai arătat în comunicatul clubului.

ADVERTISEMENT