Fotbal intern

Un român, în primii 50 de „puști minune ai planetei”! Cum arată Top 10

24.03.2021 | 17:48
Un roman in primii 50 de pusti minune ai planetei Cum arata Top 10
Un român, în primii 50 de „puști minune ai planetei”! Cum arată Top 10. FOTO: Cristi Stavri/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Un fotbalist român prinde în mod surprinzător topul celor mai talentați 50 de tineri jucători din lume. FANATIK îți prezintă topul zece al „puștilor minune” care pot fi noile stele din fotbalul mondial și care deja își arată clasa de la o vârstă fragedă.

Goal.com a publicat un top al celor mai buni tineri fotbaliști din lume în care și-au făcut apariția niște nume extrem de interesante, dar și fotbaști care sunt deja o certitudine.

ADVERTISEMENT

Marcus Leonardo, Youssoufa Moukoko, Ansu Fati și Pedri sunt câțiva dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din lume și pe care FANATIK i-a urmărit îndeaproape.

Radu Drăgușin intră în Top 50 cei mai talentați tineri jucători din lume. Pe ce poziție se află

Radu Drăgușin, fundașul central al lui Juventus Torino, în vârstă de 19 ani, este singurul român care intră în acest top select pe poziția 45, înaintea unor nume precum Ilaix Moriba de la Barcelona. Internaționalul român a apucat deja să debuteze pentru „Bătrâna Doamnă” în UEFA Champions League și are viitorul în față. Ba, mai mult, se pare că italienii vor să îi prelungească contractul românului care are două meciuri în selecționata U21 și va participa la EURO U21, după ce a fost ales cel mai bun tânăr jucător din 2020.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a debutat în Seria A împotriva celor de la Genoa când a intrat în prelungirile partidei, iar în acest sezon are patru meciuri la echipa de seniori a clubului torinez: „Au fost mai multe echipe care s-au interesat de el, Leipzig, Wolfsburg, Crystal Palace, Newcastle. Decizia nu este luată 100%, dar în mare parte va rămâne aici, pentru că aici a crescut”, declara impresarul său, Florin Manea.

Tânărul fundaș român a fost în centrul atenției după ce Cristiano Ronaldo l-a chemat să facă poze împreună cu trofeul Supercupei Italiei, chiar dacă Drăgușin a fost doar pe bancă: „Cristiano Ronaldo l-a chemat pe Drăgușin să facă poza împreună. Poza aceea celebră, în care a apărut Radu Drăgușin alături de Cristiano Ronaldo si cu trofeul Supercupa Italiei între ei, a fost făcută la ințiativa lui Ronaldo. Cristiano l-a chemat pe Radu pentru a-l motiva în plus, asa cum a făcut și Morata la debutul lui Radu. Ronaldo a făcut un gest de mare campion, să-i încurajeze și pe tinerii din vestiar, mai ales că în acel meci, Radu nu jucase, a stat numai pe bancă”, a mai explicat Florin Manea.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati e primul în clasament. Cum arată Top 10

Ansu Fati e noua senzație a Barcelonei și nu este o surpriză că este lider în acest clasament, deși are doar 18 ani ani și este accidentat. Spaniolul nu mai are nevoie de nicio prezentare și doboară recorduri încă de la vârsta de 16 ani ani pe Camp Nou, dar și la echipa națională: „Cred că Ansu Fati e un fotbalist de mare viitor. Deja face lucruri extraordinare”, spunea Samuel Eto’o despre puștiul Barcei.

Pe locul 2 se află un alt puști care „a rupt gura târgului”: Eduardo Camavinga. Mijlocașul central de 18 ani al lui Rennes a șocat Ligue 1 cu o prestație solidă împotriva lui PSG în august 2019, când a dat o pasă decisivă în victoria cu 2-1. De atunci, puștiul a debutat și la echipa națională a Franței, iar în acest sezon a devenit jucător de bază cu nu mai puțin de 36 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de o altă certitudine, americanul de origine portugheză al Borussiei Dortmund Gio Reyna, a cărei cotă a explodat și a ajuns la peste 41 de milioane de euro. Mijlocașul aproape pe orice poziție din ofensivă și are în acest sezon nu mai puțin de 34 de meciuri în care a marcat de patru ori și  a oferit șase pase de gol: „Cred că pentru Gio limita e doar cerul”, spunea Christian Pulisic despre puștiul lui Dortmund. Fiul lui Claudio Reyna a fost numit de Erling Haaland „Visul American”.

Cum arată top 10 al celor mai talentați tineri jucători

10. Reinier – Borussia Dortmund, 19 ani

9. Mohamed Ihattaren – PSV Eindhoven, 19 ani

8. Jamal Musiala – Bayern Munchen, 18 ani

7. Ryan Gravenberch – Ajax Amsterdam, 18 ani

6. Florian Wirtz – Bayer Leverkusen, 17 ani

5. Jude Bellingham – Borussia Dortmund, 17 ani

4. Pedri – Barcelona, 18 ani

3. Gio Reyna – Borussia Dortmund, 18 ani

2. Eduard Camavinga – Rennes, 18 ani

1. Ansu Fati – Barcelona, 18 ani

  • 45 e poziția ocupată de Radu Drăgușin în acest top
  • 2 meciuri are fundașul central la România U21

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,73 este cota pentru ”Pauză sau Final 1” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT