Sport

Un român printre cei mai importanți oameni ai Planetei! Răzvan Burleanu, șeful FRF, în loja cu Erdogan, miliardarii Qatarului și Infantino, președintele FIFA

Răzvan Burleanu este respectat mai mult la UEFA decât în România. Președintele FRF a fost în centrul atenției la finala Champions League de la Istanbul
11.06.2023 | 13:06
Un roman printre cei mai importanti oameni ai Planetei Razvan Burleanu seful FRF in loja cu Erdogan miliardarii Qatarului si Infantino presedintele FIFA
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu s-a afișat la toate evenimentele importante alături de cei mai importanți oameni de la FIFA și UEFA. La fel au stat lucrurile și la finala Ligii Campionilor de la Istanbul, dintre Manchester City și Inter Milano.

Răzvan Burleanu, în lojă cu Erdogan, șeful lui Manchester City, Ceferin și Infantino

Răzvan Burleanu a avut parte de un tratament regesc din partea organizatorilor la finala UEFA Champions League, unde a stat în lojă alături președintele Turciei, Recep Erdogan, Sheikh Mohamed bin Zayed al-Nahyan, șeful de stat din Emiratele Arabe Unite, Sheikh Mansour, proprietarul lui Manchester City, Gianni Infantino, președintele FIFA și Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a avut privilegiul să fie martor la un moment extrem de rar. Sheikh Mansour, miliardarul care deține Manchester City, a fost pe stadion prezent doar pentru a doua oară de când a preluat clubul în 2008, a precizat BBC.

Sheikh Mansour, cu fularul lui Manchester City la gât. Răzvan Burleanu în spate
Sheikh Mansour, cu fularul lui Manchester City la gât. Răzvan Burleanu în spate. Sursă foto: Getty Images.

„Șeful” fotbalului românesc a fost printre cei 72.000 de spectatori prezenți la marea finală a Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano de pe stadionul Ataturk.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu are o funcție importantă la FIFA și UEFA

Din martie 2021, Răzvan Burleanu este membru în Consiliul FIFA, o premieră pentru România. La doar 38 de ani, președintele FRF este cel mai tânăr membru al Consiliului FIFA.

Ca o consecință a acestei calități, Burleanu este și membru al Comitetului Executiv al UEFA, ceea ce spune multe despre relațiile pe care președintele FRF le are la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a fost sprijinit în cursa pentru al doilea mandat chiar de Gianni Infantino și are roluri importante atât în cadrul UEFA, cât și în cadrul FIFA.

Cum are de câștigat fotbalul românesc

Burleanu a explicat ce înseamnă acest lucru pentru fotbalul românesc: „Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european ți al altor federații nationale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA.

ADVERTISEMENT

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi incerca să le influențez la nivel internațional și național.

Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru alte sectoare de activitate din țara noastră”, spunea Răzvan Burleanu la momentul în care a primit această funcție.

ADVERTISEMENT