Sport

Răzvan Burleanu, strategul lui Aleksander Ceferin! Președintele FRF a fost invitat de președintele forului european să se alăture UEFA Strategy Steering Committee

Răzvan Burleanu este unul dintre oamenii care au tot mai mare trecere la UEFA, iar președintele Aleksander Ceferin i-a oferit un post important într-un nou comitet.
08.05.2023 | 19:54
Razvan Burleanu strategul lui Aleksander Ceferin Presedintele FRF a fost invitat de presedintele forului european sa se alature UEFA Strategy Steering Committee
Răzvan Burleanu este unul dintre oamenii care au mare trecere la UEFA, iar președintele Aleksander Ceferin i-a oferit un post într-un nou comitet. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele FRF, este foarte bine văzut la UEFA, dovadă fiind și ultimul gest făcut de Aleksander Ceferin, care l-a invitat să facă parte dintr-o nouă comisie a forului de la Nyon. Nu puține au fost vocile care au spus că șeful fotbalului românesc ar putea primi un post de conducere la forul european după ce își va încheia al treilea mandat la conducerea FRF, iar unii chiar l-au dat ca viitorul președinte UEFA.

Aleksander Ceferin l-a invitat pe Răzvan Burleanu în UEFA Strategy Steering Committee

Rămâne de văzut ce cale va urma Răzvan Burleanu în 2027, însă un lucru este clar: are o imagine foarte bună la Nyon. Iar ca dovadă stă faptul că Aleksander Ceferin l-a invitat să se alăture UEFA Strategy Steering Committee.

ADVERTISEMENT

”UEFA va publica anul următor un nou plan strategic care va urma actualei strategii UEFA: Together For The Future of Football 2019-2024. Acest nou document strategic își propune să ofere UEFA, Asociațiilor Naționale și altor părți interesate din fotbalul european o direcție și o viziune clară, împreună cu obiective ambițioase și realizabile, care să răspundă cât mai bine tuturor nevoilor fotbalului, dar și trendurilor la nivel internațional.

Comitetul Director pentru Elaborarea Strategiei UEFA, prezidat de prim-vicepreședintele UEFA Karl-Erik Nilsson, este format din președinți, secretari generali și alți reprezentanți ai asociațiilor membre, și a fost înființat în 2018 pentru a sprijini crearea și dezvoltarea cadrului general și al obiectivelor Strategiei UEFA.

ADVERTISEMENT

Actuala strategie propune o viziune clară, bazată pe cinci piloni cheie; FOTBAL, ÎNCREDERE, COMPETITIVITATE, PROSPERITATE și RESPONSABILITATE, fiecare susținut de politici personalizate și priorități strategice precum fotbalul feminin, bună guvernanță, echilibrul competitiv, implicarea fanilor și sustenabilitate”, se arată pe site-ul frf.ro.

Răzvan Burleanu ar putea candida pentru al patrulea mandat în fruntea FRF

”Grupul de lucru are programate mai multe întâlniri anul acesta. Prima întâlnire s-a desfășurat online, în sistem videoconferință, pe 25 aprilie, iar următoarea întâlnire este programată pentru 11 mai la Ljubljana, Slovenia, întâlnirea fiind prezidată chiar de președintele UEFA.

ADVERTISEMENT

Forma finală a strategiei urmează să fie adoptată de către Comitetul Executiv UEFA, până la finalul acestui an, urmând ca documentul final să fie prezentat în Congresul UEFA din 2024 care va fi găzduit la Madrid pe 8 februarie”, a mai anunțat FRF.

În urmă cu aproape trei săptămâni, Răzvan Burleanu a mărturisit că nu a luat o decizie cu privire la o candidatură pentru un al patrulea mandat la conducerea FRF, însă a recunoscut că își dorește o continuitate a proiectului său, despre care este mândru când se gândește la felul în care au evoluat lucrurile în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, Burleanu a fost ales cu unanimitate de voturi pentru a treia oară în fruntea fotbalului românesc. Tot procesul a durat 10 secunde, iar înainte de asta, Aleksander Ceferin le-a transmis un mesaj video alegătorilor.

ADVERTISEMENT