News

Un secretar de stat din Ministerul Energiei acuză un furt de identitate. Persoane necunoscute ar cere bani de la prefecți în numele său

Constantin Ștefan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a depus plângere la Poliție pentru infracțiunea de furt de identitate
26.02.2023 | 18:24
Un secretar de stat din Ministerul Energiei acuza un furt de identitate Persoane necunoscute ar cere bani de la prefecti in numele sau
Constantin Ștefan este consilier județean la Gorj din partea PSD. Sursa foto: Facebook/ Constantin Ștefan
ADVERTISEMENT

Constantin Ștefan, fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, în prezent secretar de stat în Ministerul Energiei a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus plângere la Poliție pentru comiterea infracțiunii de furt de identitate.

Secretar de stat, acuză un furt de identitate

Potrivit unui mesaj postat de către acesta pe pagina sa de Facebook, oficialul din Ministerul Energiei a aflat că o persoană necunoscută sună prefecți și directori ai Hidroelectrica pentru a le cere sume de bani în numele său.

ADVERTISEMENT

„În atenţia Prefecturilor de Judeţ, Sucursalelor Hidroelectrica şi altor autorităţi din ţară precum şi a opiniei publice. Vă aduc în atenție faptul că o persoană necunoscută care se dă drept persoana mea Ştefan Constantin – Secretar de Stat din Ministerul Energiei, sună la prefecţii de judeţ şi la directorii din Hidroelectrica pentru a cere sume de bani şi alte foloase necuvenite, inclusiv materiale”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

În mesajul său, acesta face apel la oricine este sunat și se prezintă cu numele și funcția sa în Ministerul Energiei pentru ca apoi să le ceară bani să anunțe organele de cercetare penală. Constantin Ștefan acuză că cineva urmărește să-l denigreze și să-i compromită imaginea.

ADVERTISEMENT

„Rog pe această cale, ca atunci când sunteţi sunaţi de o persoană care se dă drept ‘Ştefan Constantin-Secretar de Stat din Ministerul Energiei’ cerându-vă sume de bani şi foloase necuvenite, să anunţaţi de îndată organele abilitate în vederea luării, cu celeritate, a măsurilor legale ce se impun în vederea pedepsirii acesteia.

Ţin să aduc la cunoştinţă celor care îmi folosesc numele şi calitatea mea oficială cu scopul de a mă denigra şi de a-mi produce prejudicii de imagine, că am sesizat deja organele abilitate”, se mai arată în mesajul postat de acesta pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cine este Constantin Ștefan

Constantin Ștefa, șef în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost numit la începutul lunii februarie a anului trecut secretar de stat în Ministerul Energiei. Acesta este consilier județean în Gorj, ales pe listele PSD, iar în cadrul Complexului Energetic Oltenia era responsabil cu achiziția certificatelor de CO2. Anterior, acesta a fost președintele TSD Gorj și consilier local de Târgu Jiu.

Potrivit ultimei declarații de avere, salariul primit de la Complexul Energetic Oltenia în anul trecut a fost de 77.149 de lei, ceea ce înseamnă circa 6.500 de lei pe lună, la care se adaugă și 13.140 de lei, salariul încasat de la CJ Gorj. Anul trecut acesta a declarat un ajutor financiar primit de la părinți și cuscri în valoare de 44.000 de euro. În plus, în anii 2021 și 2019, a împrumutat de la un unchi circa 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, soții Constantin au trei credite bancare, contractate în anii 2017, 2020 și 2021 de circa 350.000 de lei. Constantin Ștefan deține patru terenuri agricole, cu o suprafață totală de circa 12.000 de metri pătrați și un teren intravilan în Bumbești-Jiu, dar și două apartamente, plus o casă de locuit. Soția acestuia lucrează la STS Târgu Jiu, fiind și inspector de specialitate la primăria aceluiași oraș.

ADVERTISEMENT