News

Un sens giratoriu din Alba Iulia, coșmar pentru șoferi. De ce sunt obligați să încalce legea. Video

Șoferii care trec prin Alba Iulia trăiesc un adevărat coșmar la un sens giratoriu. Întrucât semnalizarea este deficitară, mulți sunt obligați să încalce legea.
22.08.2021 | 15:04
Un sens giratoriu din Alba Iulia cosmar pentru soferi De ce sunt obligati sa incalce legea Video
Un sens giratoriu din Alba Iulia, coșmar pentru șoferi. De ce sunt obligați să încalce legea. Video. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

În aceste zile, în județul Alba se reconfigurează sensul giratoriu de din zona de Nord, care face legătura dintre autostrada A10 Sebeș – Turda, DN1 și șoseaua de centură.

La sensul giratoriu este refăcută breteaua de intrare directă în Alba Iulia de pe DN1, spre sensul de mers Aiud – Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru șoferi, redeschiderea traficului în zona de intrare în Alba Iulia, la sensul giratoriu dinspre Teiuş, a provocat un mic haos în acest weekend.

Șoferii din Alba Iulia, derutați de un sens giratoriu la intrarea în oraș. Aceștia sunt obligație să încalce legea

Într-o filmare realizată de cei de la Ziarul Unirea, se observă cum participanții la trafic au fost puși în foarte mare dificultate.

ADVERTISEMENT

Mai mulți șoferi au intrat în mod eronat pe această bretea deși voiau să intre pe șoseaua de centură sau pe autostradă.

Întrucât nu au mai avut altă soluție, fost nevoiți să încalce grav legislația rutieră și să întoarcă pe linia dublu continuă (vezi mai jos, minutul 4:20) pentru a reveni în sensul giratoriu.

ADVERTISEMENT

În plus, mulți şoferi au mai parcurs circa 2 kilometri în plus şi au întors la următorul giratoriu.

Această derută a șoferilor a fost determinată de semnalizarea proastă a intrării în sensul giratoriu, dinspre Teiuş. Cei care doreau să ajungă pe şoseaua de centură sau pe autostradă aveau alt traseu decât breteaua ce asigură accesul direct spre oraş.

ADVERTISEMENT

Publicația locală citată informează șoferi au fost salvați într-un final. Astfel, confuzia s-a rezolvat după ce un echipaj de poliţie a intervenit imediat la faţa locului şi a semnalizat corespunzător, cu balize, breteaua de intrare directă în Alba Iulia.

Când se vor încheia lucrările la nodul rutier Alba Iulia Nord

Jurnaliștii locali informează că la același sens giratoriu se vor face două bretele noi, una prin care se va putea face direct dreapta, pentru a intra în centura ocolitoare dinspre Alba Iulia, iar cealaltă, pentru a vira dreapta din centură spre breteaua de urcare pe autostradă.

Lucrările la nodul Rutier Alba Iulia Nord vor fi finalizate integral la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie. Prioritară este însă reconfigurarea cât mai repede a sensului giratoriu de la Alba Iulia Nord pentru a fluidiza traficul în zonă.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României