News

Un sfert din angajații DSP Prahova au Covid-19. Anunțul oficial al Prefecturii

23.08.2020 | 21:06
Un sfert din angajatii DSP Prahova au Covid19 Anuntul oficial al Prefecturii
ADVERTISEMENT

Aproape un sfert din totalul angajaților de la DSP Prahova sunt infectați cu noul coronavirus, potrivit unui anunț oficial al instituției.

Prefectura Prahova a anunțat că șapte angajați au Covid-19, dintr-un total de 31 de persoane care lucrează în cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova.

ADVERTISEMENT

DSP Prahova are mult de lucru în ultima perioadă, în județ fiind peste 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, serviciile de sănătate fiind suprasolicitate.

Aproape un sfert din angajații DSP Prahova au Covid-19

„Şapte persoane dintr-un efectiv de 31 au fost confirmate cu noul coronavirus. Conform raportării DSP, primul caz a fost la o asistentă detaşată de la ASSC Ploieşti. După aflarea rezultatului, s-a făcut dezinfecţia spaţiului de lucru, s-a întocmit o listă de contacţi şi au fost testaţi 14 dintre ei“, a transmis Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT

Testele efectuate au descoperit alte șase rezultate pozitive, dintre care 4 persoane fiind detașate de la ASSC Ploiești, cu activitate la call-center.

Două persoane sunt din rândul personalului DSP și aveau activități de supraveghere și instruire în cadrul departamentului.

ADVERTISEMENT

Contacții persoanelor infectate au fost identificați și s-a dispus dezinfecția sediului DSP, potrivit aceleiași surse.

În urma acestor infectări activitatea de la call-center-ul instituției a fost redusă și va fi reorganizată pentru a face față numărului mare de solicitări, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine la doare câteva ore după ce o asistentă din Prahova a murit după ce se infectase cu noul coronavirus.

Asistenta în vârstă de 50 de ani era angajată în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova și avea comorbidități, precum obezitate și diabet.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi – obezitate şi diabet”, anunța Prefectura Prahova referitor la cazul asistentei.

ADVERTISEMENT