News

Un șofer beat a spulberat un grup de studenți în Bratislava. Cel puțin cinci persoane au murit

Un șofer beat a spulberat un grup de studenți care așteptau autobuzul în Bratislava. Cinci persoane au murit și alte cinci sunt rănite grav.
03.10.2022 | 21:23
Un sofer beat a spulberat un grup de studenti in Bratislava Cel putin cinci persoane au murit
Accident teribil în Slovacia. Foto: seznamzpravy.cz
ADVERTISEMENT

Patru dintre studenți au murit pe loc, în timp ce al cincilea a murit la spital în urma rănilor suferite. Șoferul în vârstă de 60 de ani, aflat în stare de ebrietate, a fost arestat la fața locului.

Patru studenți au murit loviți de o mașină în Bratislava

Ministrul slovac de interne a considerat accidentul ”o tragedie cu o zi înainte de începutul noului an universitar”.

ADVERTISEMENT

“Printre victime şi răniţi se aflau studenţi. Unii ar fi urmat să aibă prima lor zi la universitate, luni. Este o tragedie”, a transmis ministrul Roman Mikulec, conform Realitatea.net.

“Dacă consumaţi alcool şi urcaţi la volan, deveniţi imediat o armă”, a completat ministrul. În total, patru persoane au fost ucise la faţa locului, iar un student a murit în urma rănilor suferite.

ADVERTISEMENT

Şoferul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat la locul accidentului și riscă între şapte şi 12 ani de închisoare. Alte cinci persoane au fost grav rănite, dintre care una în stare critică la spital.

În luna august, în Olanda un camion a intrat într-o mulțime de oameni, ucigând două persoane și rănind zeci de cetățeni care se relaxau într-un părculeț, fără să știe ce va urma.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor un camion deținut de o firmă de transport spaniolă a ieșit în decor într-un spațiu verde, unde sute de oameni stăteau la picnic. Polițiștii nu cunosc momentan motivele pentru care camionul a ajuns să-i strivească pe oameni”.

La mii de kilometri depărtare, în Turcia, un camion a rămas fără frâne și a intrat cu viteză mare în mulțime pe stradă, ucigând 16 persoane și rănind grav 29 de persoane.

ADVERTISEMENT

‘Şaisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 29 au fost rănite, dintre care opt grav, într-un accident survenit din cauza ruperii frânelor unui camion care a intrat într-o mulţime la Derik’, în provincia Mardin”, transmitea ministrul Fahrettin Koca pe Twitter și Facebook.

ADVERTISEMENT