News

Un şofer de TIR a murit în timp ce aștepta la coadă să treacă vama la Nădlac. Medicii nu l-au mai putut salva

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, şofer de TIR, a murit în timp ce aştepta la o coadă imensă să treacă graniţa României cu Ungaria.
06.05.2023 | 09:40
Un sofer de TIR a murit in timp ce astepta la coada sa treaca vama la Nadlac Medicii nu lau mai putut salva
Un şofer turc a murit la coadă în vama Nădlac Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un şofer turc, în vârstă de 43 de ani, a murit joi, la graniţa româno-maghiară, în timp ce aştepta să treacă prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Potrivit martorilor, şoferul aştepta de ore bune la coadă, la terminalul marfă.

A fost chemat elicopterul SMURD

Şoferul turc Bezmez Omer mai avea aproximativ 500 de metri până la punctul vamal, când, în jurul orei 16.45 i s-a făcut rău şi şi-a pierdut cunoştinţa. Un coleg de-al său, tot cetățean turc a apelat imediat numărul unic de urgență 112 pentru a solicita asistență medicală de urgență.

ADVERTISEMENT

După cum transmit autorităţile, la fața locului s-a prezentat la ora 17.05 o autospecială SMURD cu doi paramedici, care au început să acorde îngrijiri medicale pacientului. Cum eforturile acestora nu au dat roade, a fost solicitată intervenţia unui elicopter medical.

Astfel, după numai 10 minute, în jurul orei 17.15, un elicopter SMURD a aterizat în terminalul de marfă de pe sensul de ieșire din țară și a preluat pacientul de naţionalitate turcă, care se afla în stare de inconștiență.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților SMURD, echipajul medical a încercat să-l resusciteze pe bărbat prin manevre de masaj cardiac, însă acesta nu a răspuns la tentativele de resuscitare, astfel că în scurt timp s-a constatat decesul.

Timpi uriași de așteptare sunt însă nu numai la granițele României cu Spațiul Schengen, ci şi la celelalte puncte de trecere a frontierei, iar lista celor cărora li s-a făcut rău aşteptând la cozi este din păcate destul de mare.

ADVERTISEMENT

Vara trecută, unui șofer de tir din Republica Moldova, în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta să treacă de controlul din vama Albita, unde se afla de peste 20 de ore aşteptând să-i vină rândul la efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei.

Martorii au chemat o ambulanță și acesta a fost dus la spitalul din Huşi. După ce starea șoferului s-a înrăutățit, s-a decis transportul acestuia la Iași. Cu toate acestea, pe drum, inima moldoveanului s-a oprit, iar medicii l-au declarat decedat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în luna august, un şofer moldovean în vârstă de 50 de ani i s-a făcut rău în vama Albiţa, după ce polițiștii de frontieră din România nu i-au permiteau intrarea în țara noastră. Acesta a murit până la venirea ambulanței.

ADVERTISEMENT