News

Accidente grave pe şoselele din ţară. Doi copii au fost spitalizaţi, s-a intervenit cu elicopterul SMURD

Mai multe accidente grave s-au produs marți dimineață pe șoselele din țară. Doi copii au fost spitalizați, s-a intervenit cu elicopterul SMURD.
18.04.2023 | 11:08
Accidente grave pe soselele din tara Doi copii au fost spitalizati sa intervenit cu elicopterul SMURD
Accidente grave pe drumurile din România. Copil de 2 ani, spitalizat în Vâlcea. Sursa foto: gazetavalceana.ro / oradeaindirect.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accidente grave pe șoselele din țară, produse marți dimineața. Un copil de 2 ani a fost spitalizat la Vâlcea. În județul Bihor, elicopterul SMURD a intervenit la un alt grav eveniment rutier. Implicată a fost aici și o fetiță de 7 ani.

Accidente grave pe drumurile din România. Copil de 2 ani, spitalizat în Vâlcea

În jurul orei 7.30, un grav accident rutier a avut loc pe raza comunei Mihăești, sat Negreni, județul Vâlcea. Au fost implicate două autoturisme. Una dintre mașini a ieșit în afara carosabilului și a plonjat într-un șanț.

ADVERTISEMENT

Din datele ISU Vâlcea, la fata locului salvatorii au găsit 3 victime. Printre victime s-a numărat și un copil de 2 ani și 8 luni și mama acestuia, precum și șoferul. Femeia și micuțul au fost evaluați la locul intervenției. Aceștia au acuzat dureri la cap și la membrele superioare.

”Mama şi minorul de 2 ani şi 8 luni au acuzat dureri la nivelul capului şi membrelor superioare. Acestea au fost evaluate la locul intervenţiei, fiind ulterior preluate şi transportate la spital pentru investigaţii medicale suplimentare. Cea de a treia victimă, şoferul celui de al doilea autoturism implicat, a refuzat evaluarea medicală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Bihor, a intervenit elicopterul SMURD

Autoritățile au fost în alertă și în vestul țării. Pompierii bihoreni au intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe DN 1, pe raza localității Valea Mare de Criș. În eveniment au fost implicate patru persoane: trei adulți și o minoră. Toate se aflau într-un autoturism.

Într-o primă fază, cele patru persoane implicate în accident au primit îngrijiri la fața locului. Apoi, o femeie și o fetiță în vârstă de 7 ani, ambele aflate în cod galben medical, respectiv un bărbat aflat în cod verde medical – cu răni ușoare, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea situației de urgență semnalată prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 09.15, la fața locului au fost mobilizate imediat, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă (pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor la locul producerii accidentului) și cu ambulanța SMURD a subunității, două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, precum și elicopterul SMURD”, anunță ISU Bihor.

Tot marți dimineață, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului pe DN 2A între localitățile Țăndărei și Giurgeni, județul Ialomița. O persoană a suferit leziuni și a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Victima este o femeie în vârstă de aproximativ 65 de ani. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, ea a fost transportată la Spitalul orășenesc Țăndărei.

ADVERTISEMENT