News

Un șofer de TIR din România a șocat Germania. Polițiștii s-au crucit când l-au oprit

20.01.2021 | 20:47
Un sofer de TIR din Romania a socat Germania Politistii sau crucit cand lau oprit
ADVERTISEMENT

Un șofer de TIR angajat în România a fost descoperit de către polițiștii germani că se află pe traseu de nu mai puțin patru luni.

Bărbatul doarme din septembrie 2020 în cabina propriului camion, lucru descoperit de polițiștii care l-au oprit pe Autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul de origine turcă nu a avut nicio perioadă de odihnă în afara cabinei sale și le-a declarat oamenilor legii că vrea să mai călătorească astfel încă 4 luni.

Un șofer de camion a fost oprit în Germania pentru un motiv incredibil

Firma care l-a angajat pe bărbat este acum cercetată de polițiști, conform Adevărul, pentru că a încălcat regulile și drepturile în vigoare ale șoferilor.

ADVERTISEMENT

Șoferul în vârstă de 39 de ani este un obișnuit al rutelor între Germania și Austria și a fost oprit pentru că depășise viteza legală într-o porțiune dificilă de autostradă, Saaleabstieg cu 31 de kilometri. După ce a fost amendat polițiștii au aflat alte nereguli, conform TV Oberfranken.

Polițiștii din Germania au mai depistat patru astfel de incidente de acest tip de la începutul lui 2020, semn că șoferul turc nu este singurul care conduce extenuat pe drumuri, cu mare viteză.

ADVERTISEMENT

Polițiștii i-au făcut șoferului o plângere și au deschis un dosar și împotriva angajatorului român, pentru încălcarea reglementărilor privind șoferii de camioane, conform Libertatea.

În 7 decembrie 2020, poliția rutieră a verificat un alt camion românesc pe autostrada A9 și a descoperit doi șoferi români, în vârstă de 61 și 55 de ani, care nu au respectat în mod repetat timpul de conducere și de odihnă obligatorii, în cursele dintre Germania și Italia.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cursele au fost făcute fără card de șofer, iar dispozitivul de control a funcționat necorespunzător. Ofițeruu au constatat, de asemenea, că cei doi șoferi de camioane foloseau cabina ca apartement, la fel ca și șoferul turc amendat zilele trecute. Deși legea îi obligă pe șoferi să petreacă perioade săptămânale de odihnă acasă, aceștia preferau să doarmă în cabină.

ADVERTISEMENT