Sporturi

Un star ATP recunoaște: “Am toate simptomele unei infectări de Coronavirus”

16.03.2020 | 12:37
Un star ATP recunoaste Am toate simptomele unei infectari de Coronavirus
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a început să lovească și în rândul jucătorilor de tenis. Beranrd Tomic, locul 200 ATP, aflat în izolare la Miami, a anunțat că are toate simptomele unei infectări de Coronavirus. Jucătorul australian a declarat că așteaptă să fie testat.

De marți am început să nu mă simt bine! Am probleme respiratorii, sistemul meu imunitar este foarte slăbit. Mă simt obosit. Pentru moment sunt în Miami, în izolare, așa cum am fost sfătuit. Încă nu am fost testat, dar am toate simptomele de coronavirus! Probabil am luat virusul când am călătorit de la Mexico City la Monterrey, săptămâna trecută. Oamenii trebuie să ia foarte în serios această problemă, mai ales acasă, în Australia. Momentan nu știu cât voi mai sta în izolare, sau când voi fi testat”, a declarat Bernard Tomic pentru Herald Sun.

ADVERTISEMENT

Ultimul turneu la care a participat Bernard Tomic a fost la Monterrey, în Mexic, la începutul acestei luni. A fost eliminat în  iar apoi a fost învins de Aleksandar Vukic (244 ATP). Până în dimineața de luni, 17 martie, peste 169.000 de oameni au fost infestați cu coronavirus. Peste 6.500 au murit!

Bernard Tomic, 27 de ani, este pe locul 200 în clasamentul ATP, dar a fost în trecut jucător de top 20. Cea mai bună clasare a carierei este locul 17, pe care l-a ocupat la începutul anului 2015. Australianul are în palmares patru titluri ATP în carieră, ultimul dintre ele în China, la Chengdu, în 2018. S-a mai impus de două ori la Bogota, în 2014 și 2015, și o dată la Sydney, în 2013.

ADVERTISEMENT

Shvedova a călătorit de la Moscova la Nur-Sultan cu o persoană care era infectată cu coronavirus. A fost băgată în carantină!

Sunt probleme și în circuitul feminin. Yaroslava Shvedova, dublă campioană de Grand Slam în proba de dublu, a fost băgată în carantină după ce a călătorit de la Moscova la Nur-Sulatn într-un avion în care s-a aflat și o persoană care a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

“Salutare tuturor din carantină! Probabil că foarte lume din Kazahstan a auzit că avionul care a zburat din 12 martie de la Moscova la Nur-Sultan se afla și o persoană care fusese înainte la Milano și era infectată cu coronavirus. Eu veneam acasă, la familie, din California, după ce a fost anulat turneul de la Indian Wells. La scurt timp după aterizare am fost plasată în carantină, la fel ca toți pasagerii acelui zbor”, a scris Shvedova pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Yaroslava Shvedova este antrenată de Victor Ioniță din 2015, cel care a pregătit-o în trecut și pe Simona Halep. Jucătoarea din Kazahstan a câștigat Wimbledon și US Open în 2010, în proba de dublu, alături de Vania King. A mai disputat și alte patru finale de Grand Slam, pierdute însă.