News

Un student internat cu o tumoră gigant a dat licența pe patul de spital, la Bacău. Imediat după aceea tânărul a fost operat pe creier

Un student de 22 de ani din Bacău și-a dat licența în spital, chiar înainte de a fi operat pentru o tumoră cerebrală gigant, cu diametrul de 9 centimetri.
21.07.2023 | 15:30
Un student internat cu o tumora gigant a dat licenta pe patul de spital la Bacau Imediat dupa aceea tanarul a fost operat pe creier
O voință de fier și o determinare fără limite, demonstrate de un student din Bacău.
ADVERTISEMENT

Un student de 22 de ani din Bacău a trecut printr-o experiență remarcabilă și plină de curaj, după ce și-a dat licența chiar înainte de a fi operat de specialiștii ieșeni. Carlo, proaspăt licențiat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică aplicată, a ajuns la medici din cauza unor dureri insuportabile. În urma controalelor medicale, a fost descoperită o tumoră gigantică, de nouă centimetri, care punea viața tânărului în pericol.

Un student ieșean a dat licența, iar apoi a fost operat pe creier

“S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!”, a transmis studentul operat.

ADVERTISEMENT

Chiar și în fața acestui diagnostic grav, studentul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență. Cu o voință de fier și determinare, Carlo a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, sub supravegherea atentă a medicilor. Cu multă muncă și încurajat de echipa medicală, tânărul și-a dat licența cu succes, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale complexe pentru îndepărtarea tumorii.

“În ciuda presiunii și stresului provocate de această situație, tânărul nu a renunțat la visul său de a-și susține examenul de licență. Cu determinare și dorința de a învinge obstacolul, el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medicii”, au scris reprezentanții instituției medicale, într-o postare, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Curajul și determinarea unui student din Bacău

Intervenția s-a desfășurat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde neurochirurgii pricepuți au depus eforturi extraordinare pentru a realiza o rezecție totală a tumorii, păstrând în același timp integritatea vaselor importante din creier. Într-un adevărat succes medical, operația s-a încheiat cu bine, iar tânărul se află în perioada de recuperare și se simte bine.

Această poveste impresionantă demonstrează determinarea și puterea de luptă ale unui tânăr care nu s-a lăsat învins de provocările vieții și și-a înfruntat boala cu curaj și încredere în forțele proprii. Echipa medicală și cei din jurul său sunt impresionați de reziliența și hotărârea lui Carlo de a-și urma visurile, chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

ADVERTISEMENT

 

“E un caz complex al unui tânăr student. De câteva luni prezinta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul nostru pentru diagnostic și tratament. În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare la nivelul creierului. O tumoare de nouă centimetri în diametru care invada vase importante la nivelul creierului și zone din creier care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali.

Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.

ADVERTISEMENT
student
Carlo Felix, un student “erou” din Bacău. Foto: Captura Video.

 

Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor. Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie”, a explicat Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

 

ADVERTISEMENT