News

Un student medicinist din Iași a pierdut lupta cu COVID-19. Avea doar 20 de ani

22.12.2020 | 23:43
Un student medicinist din Iasi a pierdut lupta cu COVID19 Avea doar 20 de ani
Alex Țandura a pierdut lupta cu COVID-19 la doar 20 de ani Foto: Facebook SSMI
ADVERTISEMENT

Un student medicinist din Iași a decedat din cauza COVID-19 la vârsta de doar 20 de ani, a anunțat Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI).

Potrivit SSMI, Alex Țandura era unul dintre cei mai activi voluntari de la Departamentul de Medicină de Urgență din cadrul Societății.

ADVERTISEMENT

Tânărul era student la Asistență Medicală Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

A pierdut lupta cu COVID la doar 20 de ani

Societatea Studenților Mediciniști Iași își exprimă într-o postare pe pagina de Facebook regretul pentru dispariția mult prea timpurie a colegului lor și transmite condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați.

ADVERTISEMENT

„Societatea Studenților Mediciniști Iași este profund îndurerată, întrucât Alex Țandura, colegul nostru în vârstă de doar 20 ani, a pierdut astăzi lupta cu COVID-19 și a plecat prea devreme dintre noi.
Acesta era unul dintre cei mai activi voluntari ai Departamentului de Medicină de Urgență (U.P.U. – SMURD) din cadrul SSMI și student la Asistență Medicală Generală, UMF Iași.
Urăm sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați și mult curaj pentru a înfrunta aceste momente!
Drum lin, Alex!”, este mesajul SSMI.

155 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore

Potrivit, celui mai recent bilanț, anunțat de Grupul de Comunicare Strategică marți la ora 13.00, de la ultima raportare și-au pierdut viața din cauza COVID-19 155 de persoane, numărul total al deceselor ajungând la 14.636.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, în intervalul 21 decembrie (10.00) – 22 decembrie (10.00), au fost raportate 155 decese (101 bărbaţi şi 54 femei) ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Ilfov şi din Bucureşti.

Şase decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, nouă la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 la categoria de vârstă 60-69 ani, 53 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 50 la categoria de peste 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit GCS, 151 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, pentru unul nu au fost înregistrate comorbidităţi, iar pentru alţi trei nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: