Stiri sportive

GESTUL unui super fotbalist: “Joc şi GRATIS la Rapid!”

Ovidiu Herea a semnat vara trecută cu Sion şi a devenit, după numai o jumătate de sezon, unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. Mijlocaşul a reuşit în acest sezon cinci goluri...
22.03.2014 | 00:02
GESTUL unui super fotbalist Joc si GRATIS la Rapid
ADVERTISEMENT

Ovidiu Herea a semnat vara trecută cu Sion şi a devenit, după numai o jumătate de sezon, unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. Mijlocaşul a reuşit în acest sezon cinci goluri şi cinci pase decisive, iar tehnicianul elveţienilor Raimondo Ponte are numai cuvine de laudă la adresa sa. “Herea este un jucător de clasă, un fotbalist de care aveam nevoie”, a punctat antrenorul lui Sion. Fostul rapidist a acceptat să acorde un interviu pentru FANATIK.RO, în care a vorbit despre planurile sale cu gruparea elveţiană, despre clubul alb-vişiniu, dar şi despre performanţa lui Simona Halep.

Cinci goluri şi cinci pase de gol în acest sezon. Care este secretul?

– M-am acomodat cu fotbalul din Elveţia. Am avut în patru partide trei goluri şi două pase de gol. Dar, din păcate, nu am obţinut rezultate bune în ultimele două partide, am pierdut la Grasshoppers şi pe teren propriu cu Aarau. Dar sperăm să fie din ce în ce mai bine şi să adunăm cît mai multe puncte pînă la sfîrşit. Aici retrogradează o singură echipă, sîntem pe penultimul loc în clasament, la nouă puncte de ultima clasată. Mai sînt 11 meciuri, sper să scăpăm de emoţii.

ADVERTISEMENT

Cum este la Sion? Din punct de vedere financiar, dar şi sportiv.

– Nu sînt probleme ca în România, banii se dau la timp aici. Referitor la situaţia clubului, anul acesta s-a schimbat aici jumătate de echipă. Au venit peste 15 jucători noi, iar lucrul acesta s-a văzut în acest campionat. Nu sîntem o echipă omogenă, nu s-a format un grup. Cînd m-am transferat aici, mi s-a spus că Sion trage la cupele europene, dar, din păcate, am avut un început de campionat foarte slab şi ne-am revenit cu greu. Sper ca în sezonul următor să ne calificăm într-o cupă europeană.

claude-bridy-facebook-sion-600x400

“M-a vizitat nea Marian Rada, a stat o săptămînă în Elveţia”

Dacă ai putea, ce fost coleg de la Rapid ai aduce cu tine la Sion?

– I-aş transfera pe toţi, dacă aş putea. Mi-aş dori enorm să vină aici Ionuţ Voicu, de care sînt foarte apropiat, urmează să-i botez şi copilul. L-aş mai aduce şi pe fratele meu, dar nu s-a interesat, deocamdată, nimeni de fotbalişti din România.

ADVERTISEMENT

Te-a vizitat vreun coleg de la Rapid în Elveţia? Pe cine ai invitat?

– Deocamdată, nimeni! Dar, în turul campionatului, a venit nea Marian Rada, a stat aici o săptămînă. A văzut şi meciul nostru cu Basel. M-am simţit foarte bine cu el, sper ca pe viitor să vină şi foştii mei colegi.

rada

Ştiu că eşti prieten bun cu Drăghia. Cum comentezi evoluţiile sale?

– Îl apreciez enorm şi ştiam că va apăra din ce în ce mai bine. E un portar talentat, mă bucur pentru forma bună pe care o are. Cu siguranţă, în viitorul apropiat, va ajunge la o formaţie din străinătate. Îmi doresc să-l vadă şi pe el cineva de afară. E tînăr, e un portar de mare valoare, ar merita să plece afară la vîrsta asta.

ADVERTISEMENT

A renunţat la 200.000 de euro

Cînd revii în Giuleşti?

– Îmi doresc să-mi închei cariera la Rapid. Acolo am trăit cele mai frumoase clipe din carieră. Nu acum, îmi doresc să mai joc cîţiva ani pe afară. Dar, cu siguranţă, voi reveni la Rapid. Sper ca pînă atunci, clubul din Giuleşti să revină în prima ligă, să se bată la cîştigarea campionatului, să joace în cupele europene.

Ai juca şi gratis la Rapid?

– Da! Dar vedem atunci, în funcţie de situaţia în care se va afla clubul, de starea mea financiară din momentul respectiv, contează astfel de lucruri, avînd în vedere că atunci cînd am plecat din Giuleşti am renunţat la o sumă importantă de bani pentru a ajuta clubul. Dacă Rapidul va fi într-o situaţie dificilă, nu voi veni pe un contract mare, aş veni să joc din plăcere.

ADVERTISEMENT

La ce sumă ai renunţat vara trecută?

– Nu mai ştiu exact, în jur de 180.000-200.000 de euro. Era important pentru mine să plec, îmi doream să joc în străinătate, să încerc altă experienţă. Cu această ocazie am reuşit să ajut clubul, mi-am îndeplinit şi visul, a ieşit bine pentru ambele părţi.

“Moldovan ar face treabă bună ca patron”

De cine îţi este dor din perioada în care jucai la Rapid? Ce îţi lipseşte cel mai mult?

– Mi-e dor de toţi colegii mei, de nea Marian, de tot ceea ce a însemnat Rapidul în perioada respectivă. Pentru că, deşi nu aveam bani şi au fost momente grele din acest punct de vedere, pentru mine a fost o perioadă foarte frumoasă. Am făcut un retur de campionat extraordinar, am jucat din plăcere, am jucat pentru oamenii care veneau la stadion să ne susţină. Am cîştigat multe meciuri, am făcut egal cu Steaua… Să nu uit nici de grătarele pe care le făceam în fiecare săptămînă la Pro Rapid.

Sincer, vezi Rapidul scăpînd de faliment şi revenind în Liga 1?

– Îmi doresc ca planul de reorganizare, iar Rapidul să scape de faliment. Dar, din ce am înţeles, este o situaţie delicată acolo, sînt multe datorii. Sper să primească licenţa pentru sezonul viitor pentru că pe plan sportiv nu cred că vor avea probleme să promoveze.

Moldovan a anunţat că vrea să preia clubul.

– M-aş bucura foarte mult ca Vio să salveze clubul. E rapidist, a venit la echipă într-un moment foarte greu şi sînt convins că ar face treabă bună şi din postura de patron. Toţi ne dorin ca Rapidul să fie salvat, ar fi excelent ca Vio să devină proprietarul giuleştenilor.

MOLODVANNN

“Vom face un grătar mare şi vom uda promovarea la vară”

Ce mesaj ai pentru foştii tăi colegi de la Rapid?

– Le transmit să ducă Rapidul în prima ligă pentru că ne e dor cu toţii să-i vedem pe giuleşteni pe prima scenă. Un campionat fără Rapid este sărac, am spus-o întotdeauna. Tuturor cred că le este dor de meciuri precum Rapid-Dinamo, Rapid-Steaua…

Le faci o chemare tuturor în Elveţia dacă vor promova?

– Întîi să promoveze şi mai vedem. Eu i-am invitat pe cei de care am fost mai apropiat. Dar sînt şi ei în plin campionat şi nu pot veni. Nici fratele meu nu poate să vină, nu l-am mai văzut de la Sărbători. Le doresc să revină în prima ligă şi, cu siguranţă, cînd voi reveni în ţară vom face un grătar mare şi vom uda promovarea.

“Îi doresc lui Halep să ajungă numărul unu în lume”

La echipa naţională ai început să te gîndeşti după evoluţiile din ultimul timp?

– M-am gîndit mereu la echipa naţională, orice fotbalist îşi doreşte să joace sub tricolor. Îmi doresc să revin la echipa naţională, să joc şi să pun şi eu umărul la calificarea la Campionatul European. Dar, important pentru mine este să joc cît mai bine la Sion, să am evoluţiile din acest retur de campionat şi, dacă va fi nevoie de mine, voi răspunde cu plăcere la o eventuală convocare.

Ce părere ai de performanţele lui Halep?

– Este pe locul 5 în lume, cea mai bună clasare a unei jucătoare românce din istorie. A reuşit performanţe extraordinare, îi doresc să urce cît mai mult, să ajungă chiar pe primul loc. Sper să cîştige şi un turneu de Mare Şlem, pentru că am înţeles că asta cea mai mare dorinţă a ei, să continue performanţele realizate în ultimele luni şi să ne bucure în continuare. Este o mîndrie pentru noi, este bine pentru toţi sportivii români, pentru că devenim cunoscuţi afară prin ea.

SIMONA-HALEP30-586x400

“Singurul regret? Faptul că nu am cîştigat nici un campionat cu Rapid”

Împlineşti 29 de ani peste numai cîteva zile. Eşti mulţumit de ce ai realizat pînă acum în fotbal?

– Este bine să nu fii mulţumit niciodată cu ce ai realizat, pentru că trebuie să îţi doreşti întotdeauna mai mult. Dar nu regret nimic din ce am făcut pînă acum, am avut o carieră frumoasă, am jucat la Rapid, un club mare, am jucat la echipa naţională, în cupele europene… Îmi pare rău de un singur lucru, că nu am cîştigat un campionat cu Rapid. Dar nu mi-am încheiat cariera de fotbalist şi pe viitor poate voi reuşi acest lucru.

Toţi oamenii din fotbal te consideră un mare talent. Ce crezi că te-a blocat să ajungi în Spania, Italia, Anglia? S-a vorbit că ai fi avut oferte de acolo…

– Un fotbalist trebuie să aibă şi şansă, şi noroc, să fii lăsat să pleci la momentul potrivit, atunci cînd ai oferte, cînd eşti pe val, cînd ai evoluţii bune. Din păcate, eu nu am fost lăsat să plec la o vîrstă mai fragedă. Mereu s-au cerut bani mulţi pe mine şi au picat transferurile. Oferte am avut tot timpul, mai ales cînd am marcat 14 goluri într-un campionat ca mijlocaş ofensiv. Am mai avut o perioadă excelentă şi cu Şumudică, atunci am avut ofertă de la Dnepr. Dar nu am fost lăsat să plec, iar timpul a trecut. Nu regret nimic pentru că nu am ajuns niciodată în postura să negoiez cu grupările care mă doreau. Nu au picat transferurile din cauza mea. Dar mă bucur că am reuşit să plec la 28 de ani, sper să mai joc încă cinci, şase ani, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Surdu te-a atacat puţin. A spus că tu erai golgheter datorită lui, că tu nu făceai altceva decît să execuţi penalty-urile obţinute de el. 

– Da, am citit. Îl cunosc pe Romică, e un băiat bun, nu cred că a spus-o cu răutate. Dar, pînă la urmă, toţi ne-am făcut treaba acolo cum am putut. Eu am jucat şase ani la Rapid, am fost şi rămîn în continuare prieten cu el. Nu ştiu care a fost intenţia lui, dar sînt sigur că nu a vrut să mă vorbească de rău. Eu m-am înţeles foarte bine cu el, nu am avut nici un conflict.

42…de goluri a reuşit Herea pentru Rapid în 165 de partide

750.000…de euro este cota mijlocaşului conform transfermarkt.de

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: