News

Un tânăr a murit în Munții Retezat după o cădere de 200 de metri. Salvamontiștii l-au căutat în două reprize

Un tânăr a murit după ce a alunecat pe zăpada înghețată, el fiind găsit de salvamontiști la 200 de metri sub linia crestei.
16.10.2022 | 16:15
Un tanar a murit in Muntii Retezat dupa o cadere de 200 de metri Salvamontistii lau cautat in doua reprize
Căutările pe timpul nopții nu au fost încununate de succes/ Foto: Facebook - Salvamont Hunedoara
ADVERTISEMENT

Sfârșitul unei expediții solitare a unui tânăr în Munții Retezat a avut un final tragic, el murind din cauza unei căzături într-o râpă, informează Salvamont Hunedoara

El se despărțise de grupul cu care venise la munte pentru a urma un alt traseu.

Intervenție nocturnă a salvamontiștilor hunedoreni pentru localizarea și salvarea unui tânăr dispărut în zona Vf. Păpușa din Masivul Retezat. Plecat solitar din grupul aparținător a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vf. Păpușa, alunecând pe zăpada înghețată a unui jgheab”, au transmis salvamontiștii hunedoreni.

ADVERTISEMENT

Prima misiune de salvare a început în timpul nopții din sâmbătă spre duminică, însă nu a fost încununată de succes.

În cursul nopții, o echipă a Serviciului Salvamont a Coonsiliului Județean Hunedoara l-a căutat în zona de abrupt, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat”, a precizat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Misiunea de salvare a fost reluată în cursul acestei dimineți, de data aceasta salvamontiștii beneficiind și de suport aerian în căutările lor.

Tânărul a fost găsit mort, leziunile indicând o cădere de la mare înălțime.

Persoana a fost găsită la circa 200 m sub linia crestei, decedată, prezentând multiple traumatisme craniene și de coloană vertebrală, toate acestea incompatibile cu viața. Un salvator montan a fost lansat din elicopter în zona de abrupt de unde victime a fost extrasă și transportată la serviciul IML”, informează Salvamont Hunedoara.

ADVERTISEMENT