News

Un tânăr anchetat pentru furt a fugit din arestul unei secții de poliție din Capitală. A fost prins după o oră

Polițiștii au reușit să prindă după o oră un tânăr care evadase din secția 15 din Capitală care a evadat în timp ce era anchetat pentru furt calificat.
11.04.2022 | 15:41
Un tanar anchetat pentru furt a fugit din arestul unei sectii de politie din Capitala A fost prins dupa o ora
Tânărul a fost arestat după o oră. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a anunțat că demarează o anchetă care vizează polițiștii secției 15 după ce un tânăr reținut de aceștia ar fi reușit să evadeze din arestul lor, notează News.ro.

Tânărul a fost reținut după o oră

După cum se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei, tânărul de 19 ani a fost arestat preventiv sub acuzația de furt calificat. În jurul orei 11:30, acesta ar fi fugit din secția 15, acolo unde se afla alături de avocatul său.

ADVERTISEMENT

“La data de 11.04.2022, în jurul orei 11.30, un tânăr de 19 ani, arestat preventiv, a evadat dintr-un birou al Secţiei 15 Poliţie, prin escaladarea unui geam, în timp ce se afla la audieri, într-o cauză de furt calificat, împreună cu apărătorul său. Tânărul avea mâinile încătuşate”, au transmis polițiștii bucureșteni.

Reprezentanții Poliției Capitalei au mai transmis că tânărul care a fugit din Secția 15 a fost prins, după o oră, de polițiștii de la secția 16.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe tânărul de 19 ani, acesta va fi supus și unei anchete pentru evadare, nu doar uneia pentru furtul calificat.

Evenimentul se va reflecta și asupra polițiștilor în paza cărora se afla, aceștia fiind supuși, la rândul lor, unor anchete interne care urmează să stabilească condițiile în care tânărul a evadat și cine este vinovat de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Cazuri similare în ultimele luni

Trebuie precizat că, în spațiul public românesc, au mai apărut în ultimele luni detalii despre persoane care au reușit să fugă din secțiile de poliție, după ce au fost reținuți pentru diferite delicte.

Un astfel de caz a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, atunci când un tânăr de 23 de ani a evadat din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

În căutarea acestuia au fost trimiși câteva sute de polițiști, aceștia reușind să îl captureze după câteva zile, pe un câmp din afara localității Bucovăț, din apropiere de Craiova.

ADVERTISEMENT