News

Un tânăr de 17 ani a fost ucis de polițiști, în Franța. A refuzat să oprească la un control rutier. Violențe la Paris. Video

Un tânăr de 17 ani a fost ucis, marți, într-o suburbie din Paris, după ce a refuzat să oprească la un control rutier. Cazul a stârnit proteste masive.
28.06.2023 | 09:53
Un tanar de 17 ani a fost ucis de politisti in Franta A refuzat sa opreasca la un control rutier Violente la Paris Video
Tânăr de 17 ani, împușcat mortal de polițiști în Franța, după ce a refuzat să oprească mașina. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 17 ani a fost ucis de polițiști, în Franța. S-a întâmplat după ce băiatul a refuzat să oprească la un control rutier. Totul s-a întâmplat într-o suburbie a Parisului.

Tânăr de 17 ani, ucis de polițiști în Franța, după ce a refuzat să oprească mașina

Presa internațională scrie că un ofițer de poliție francez este cercetat pentru ucidere. Acesta l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr de 17 ani în suburbia pariziană Nanterre. Băiatul nu a respectat ordinul de a-și opri mașina la semnul agentului, a anunțat procuratura locală, citată de The Guardian.

ADVERTISEMENT

Ofițerul a tras din apropiere în tânăr. Ulterior, acesta a murit din cauza rănilor, a mai anunțat marți procuratura din Nanterre. Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată doi ofițeri de poliție lângă mașină, un Mercedes AMG. La un moment dat, unul dintre oamenii legii scoate un pistol din dotare și îl împușcă pe șoferul aflat în deplasare.

Numai în 2022, în Franța, 13 oameni au fost uciși de poliție pentru că nu au respectat regula opririi în trafic. Cazul dramatic din Nanterre este al doilea raportat în 2023.

ADVERTISEMENT

Trei persoane au fost ucise de focuri de armă trase de poliție după ce au refuzat să respecte oprirea în trafic, în 2021 și două în 2020. Reuters notează că majoritatea victimelor sunt persoane cu origini în Africa sau Asia musulmană.

În urma incidentului din suburbia pariziană, șeful poliției din Capitala Franței, Laurent Nunez, a declarat pentru BFM TV că ”acest act îmi ridică semne de întrebare”. El a adăugat că sistemul de justiție va decide ce se va întâmpla cu agentul responsabil.

ADVERTISEMENT

Ministrul francez de interne francez, Gerald Darmanin, a postat pe Twitter un mesaj în care anunță că Inspectoratul General al Poliției Naționale face o anchetă ”pentru a face lumină asupra împrejurărilor acestei drame”.

Violențe la Paris după uciderea tânărului de 17 ani

Cum era de așteptat, cazul de noaptea trecută a stârnit emoţie şi furie în Nanterre. La începutul serii au izbucnit noi tensiuni între locuitori şi forţele de ordine. Zeci de persoane au fost arestate.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că poliţia a asigurat că situaţia este sub control, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, tensiunile au continuat. Ele s-au extins şi în alte municipalităţi din suburbiile de nord ale regiunii Parisului.

Pe Twitter au apărut imagini cu incendierile produse de protestatarii furioși. Cei ieșiși pe străzi au dat foc la baricade și coșuri de gunoi, au distrus o stație de autobuz și au aruncat petarde către polițiști. Aceștia din urmă au răspuns cu gaze lacrimogene și grenade de dispersie.

ADVERTISEMENT
Tags: