News

Un tânăr din Brașov alimenta cu carburant și fugea din benzinărie fără să plătească. Bărbatul a fost reținut

Un tânăr din Brașov a fost reținut pentru că alimenta constant de la benzinării, fără să plătească, după care fugea cu o mașină fără număr de înmatriculare.
22.09.2022 | 16:55
Un tanar din Brasov alimenta cu carburant si fugea din benzinarie fara sa plateasca Barbatul a fost retinut
Bărbat arestat în Brașov. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 19 ani a fost arestat de polițiști pentru furt calificat și punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Bărbat din Brașov, arestat pentru furt calificat

Autoritățile au constatat că tânărul a condus timp de jumătate de an cu plăcuțe de înmatriculare furate, sau fără plăcuțe, tocmai pentru a-și pune planul în aplicare.

ADVERTISEMENT

Tânărul intra în benzinării din municipiul Brașov și Săcele și alimenta, după care fugea din benzinărie fără a plăti.

”În urma cercetărilor şi a activităţilor investigativ-operative desfăşurate în cauză, politiştii au stabilit faptul că, în perioada martie-septembrie 2022, tânărul s-ar fi deplasat cu autovehiculul pe care îl deţinea în mai multe benzinării aflate pe raza municipiilor Braşov şi Săcele, unde ar fi alimentat cu combustibil, ulterior părăsind locaţiile fără să achite contravaloarea carburantului, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 3.300 lei”, a transmis IPJ Brașov, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

O altă problemă cu legea, pe care o avea tânărul, e conducerea unui vehicul cu nume de înmatriculare false, sau fără număr de înmatriculare.

”În baza probatoriului administrat în cauză, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

ADVERTISEMENT

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor”, a mai transmis Poliția.

Ministrul energiei Virgil Popescu vorbea despre o posibilă ieftinire a motorinei, în contextul în care oamenii sunt nemulțumiți de creșterile recente de preț la carburant.

ADVERTISEMENT

”Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină.

Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a transmis Popescu.

ADVERTISEMENT