News

Un tânăr din Iași vindecat de coronavirus s-a întors acasă după 45 de zile. Cum a reacționat când și-a revăzut familia

30.04.2020 | 22:14
Un tanar din Iasi vindecat de coronavirus sa intors acasa dupa 45 de zile Cum a reactionat cand sia revazut familia
ADVERTISEMENT

717 persoane au fost ucise deja de răspândirea noului tip de coronavirus pe teritoriul României, iar bilanțul tinde, din păcate, să crească pe zi ce trece, chiar dacă în spațiul public se discută tot mai intens despre o relaxare a măsurilor de distanțare socială.

În ceea ce privește veștile bune, chiar dacă sunt puține, ele există și ne ajută să ne păstrăm vie speranța că până la urmă vom reuși să trecem peste această grea încercare.

ADVERTISEMENT

Reacția unui tânăr care și-a revăzut familia după 45 de zile. Acesta s-a vindecat de coronavirus

Conform celor mai recente informații furnizate de autorități, 4.017 de pacienți diagnosticați cu această maladie au fost declarați vindecați. Printre ei se numără și un tânăr din Iași, care, după ce a reușit să învingă maladia care a îngenuncheat întreaga lume, a avut parte de unul dintre cele mai emoționante momente din viața sa, la întâlnirea cu soția și fetița.

Și nu e deloc de mirare, având în vedere că nu i-a mai putut strânge în brațe de mai bine de o lună și jumătate. Chiar dacă în cele 45 de zile în care a fost internat în spital nu a prezentat simptome specifice infectării cu COVID-19, testele continuau să indice prezența virusului în organism, motiv pentru care a trebuit să stea cât mai departe de cei dragi.

ADVERTISEMENT

După 45 de zile de izolare în spitalul de boli infecţioase din Iaşi, iată că au sosit şi cele două teste negative şi sunt acasă din nou alături de familie. Sunt cel mai fericit om de pe pământ”, a declarat Andrei Scrab, vizibil emoționat de reîntâlnirea cu partenera sa de viață și cu micuța pe care cei doi o au împreună.

Deși sunt asimptomatici, pacienții pot ieși pozitiv la testele PCR. Cum explică specialiștii această situație

Medicii avertizează că astfel de cazuri apar tot mai des în multe dintre spitalele țării. În ciuda faptului că au o stare generală bună și sunt asimptomatici, pacienții pot prezenta în continuare virusul în organism, ceea ce înseamnă că sunt infecțioși. O posibilă explicație vine din Coreea de Sud, unde studiile arată că aproape 300 de persoane au ieşit pozitive la retestare, deși fuseseră inițial declarate vindecate.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii susţin că este posibil ca testele să detecteze fragmente moarte de virus rămase încă în organism. În acest caz, nu ar trebui să existe motive de îngrijorare, întrucât persoana respectivă nu prezintă un pericol pentru restul populaţiei.

Asta nu înseamnă, însă, că nu poate contracta din nou virusul, în special dacă nu a dezvoltat anticorpi. Există şi situații în care boala se manifestă într-o formă prelungită ce poate dura până la 50 de zile, cunoscută drept evoluţie în dinţi de fierăstrău. Din fericire, specialiștii susțin că astfel de cazuri sunt exprem de rare.

ADVERTISEMENT

Totodată, există posibilitatea ca la unii pacienţi, testul să nu fi fost recoltat corect, astfel că virusul deși este prezent în organism, pacientul nu apare ca pozitiv. În orice caz, un lucru e cert: ne confruntăm cu o boală pe care încă facem eforturi să o descoperim, ceea ce înseamnă că, din păcate, suntem foarte departe de ziua în care vom ajunge să avem și un tratament care să pună capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT