News

Un tânăr s-a dat drept polițist și a fost arestat. Infractorul oprea mașini lângă vama Nădlac

08.02.2021 | 08:30
Un tanar sa dat drept politist si a fost arestat Infractorul oprea masini langa vama Nadlac
ADVERTISEMENT

Un tânăr a fost arestat după ce s-a dat drept polițist în apropierea vămii Nădlac. Infractorul are doar 22 de ani și este din Arad.

Arădeanul avea o uniformă cu inscripții și grade. El folosea documente false și oprea autovehicule în trafic.

ADVERTISEMENT

Locul unde-și desfășura activitatea ilegală era în apropierea punctului de trecere a frontierei Nădlac. Din primele informații se pare că „polițistul fals” nu voia bani, ci era doar interesat de acte, potrivit Aradon.ro.

Tânărul din Arad care s-a dat drept polițist a fost arestat

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Arad cercetează un bărbat de 22 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

ADVERTISEMENT

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2021, cel în cauză, pretinzând a fi angajat al unei instituții și folosindu-se de documente false și o uniformă cu inscripții și grade, ar fi oprit autovehicule în apropierea P.C.T.F. Nădlac.

În autoturismul celui bănuit au fost descoperite mijloace de avertizare luminoase: girofar, stroboscop, diverse documente și legitimații. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii continuă documentarea în vederea stabilirii întregii activității infracționale a bărbatului, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Arad.

Din informațiile inițiale, tânărul nu ar fi solicitat bani de la cei pe care i-a oprit în trafic. Acesta era interesat doar de acte, pe care le solicita pentru a le „verifica”.

ADVERTISEMENT

Pe numele tânărului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Oamenii legii fac în continuare cercetări pentru a afla mai multe detalii privind acțiunile bărbatului din Arad.

ADVERTISEMENT